- Håper Steffen gjør en kjempekamp mot Brann

Hareide ønsker Iversen velkommen tilbake.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet.no): Steffen Iversen ble sendt hjem da han ikke dukket opp til avtalt tid på landslagets spillermøte mandag klokken 12, og i dag innrømmet han at han var ute og drakk alkohol kvelden før. 

Men Åge Hareide var rask med å presisere at straffen Iversen har fått ikke er varig, og på dagens pressemøte gjentok landslagssjefen at trønderen fort kan være tilbake i troppen til den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Island som tas ut tirsdag i neste uke.


Nå vil Hareide følge Iversen nøye før han bestemmer seg.

- Brann-kampen til helga blir ekstremt viktig for ham, sier han, og legger samtidig ikke skjul på at han håper Iversen kommer sterkt tilbake.


- Vi har et veldig godt forhold. Steffen står sterkt i vårt landslag, sier Hareide.

Tok vare på Ivers

Iversen var tilbake på treningsfeltet i Trondheim i morges, og måtte beklage det som har skjedd de siste 48 timene.


- Jeg er veldig, veldig skuffet over meg selv. Jeg er mest skuffet for at jeg skuffer så mange rundt meg. Spesielt Åge, landslaget og Rosenborg. I tillegg til alle andre, sa Iversen.

STØTTER IVERS: Også i dag måtte Åge Hareide svare på spørsmål om byturen til Steffen Iversen. Men sjefen er fornøyd med måten Ivers opptrådte i Trondheim i dag, og ser nå framover. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
STØTTER IVERS: Også i dag måtte Åge Hareide svare på spørsmål om byturen til Steffen Iversen. Men sjefen er fornøyd med måten Ivers opptrådte i Trondheim i dag, og ser nå framover. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Åge Hareide forteller at landslagsapparatet gjorde alt de kunne for å følge opp Ivers rundt avreisen nordover.


- Vi har profesjonelle folk i støtteapparatet, og vi prøvde også å behandle denne saken mest mulig proft, sier Hareide, og forteller at RBK- og landslagskeepertrener Jørn Jamtfall spilte en sentral rolle.

Må bruke tida godt

Hareide kommer nå til å følge Steffen nøye ikke bare til helga, men også i Uefa-returen mot Djurgården neste uke.

- Mennesker feiler og det er det rom for. Sånn sett er jeg ferdig med saken, fastslår landslagssjefen.


- Men Steffen må bruke tida godt nå. Jeg håper han gjør en kjempekamp mot Brann, selv om jeg ikke skal være partisk.

PS. Åge Hareide presiserte samtidig at reaksjonen mot Steffen Iversen hadde vært akkurat den samme om det var en VM-kvalikkamp Norge var samlet for denne uka.

- Håper Steffen gjør en kjempekamp mot Brann
LANGFLAT: Steffen Iversen måtte stå til rette for de fleste da han i morges møtte opp på Rosenborg-trening.