Håper Tonje tar Susann-rekorden

Men Larsen er usikker.

DAGENS JUBILANT: Tonje Larsen spilte i dag landskamp nummer 250. Thorir Hergeirsson tror det kan bli mange flere. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
DAGENS JUBILANT: Tonje Larsen spilte i dag landskamp nummer 250. Thorir Hergeirsson tror det kan bli mange flere. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SUZHOU (Dagbladet): Tonje Larsen spilte i dag sin 250. landskamp, da Norge ikke klarte å ta et steg mot VM-semifinalene. Det ble rett og slett for mange tekniske feil mot slutten - i tillegg til at forsvaret ikke satt som tidligere. Sør-Korea vant takket være seiersmålet 12 sekunder før slutt.

Larsen tok imidlertid et lite steg mot rekorden til Susann Goksør Bjerkrheim.

Den tidligere landslagskapteinen har 296 kamper for Norge. Larsen tviler derimot på at hun klarer å spille seg forbi sin tidligere lagvenninne.

- Nei, det er for mange kamper opp. Jeg tror ikke det vil skje, sier hun til Dagbladet.

Teller medaljerNår VM er over kan Tonje Larsen stå med 254 landskamper, noe som betyr at hun vil mangle drøyt 40. I så fall må hun spille rundt to år til internasjonalt - og hun signerte nylig en ny treårskontrakt med Larvik.

- Men de Larvik-kampene teller jo ikke på denne statistikken. Det blir nok noen kamper til, men nesten 300 er vanskelig å slå. Kanskje konkurranseinstinktet våkner og gjør at jeg ikke vil gi meg før jeg har tatt rekorden. Men jeg er ikke så opptatt av hvor mange kamper jeg har spilt.

- Du teller bare gull?

- Ja, jeg er mer opptatt av medaljer, sier dagens jubilant.

Vil ha med TonjeLandslagssjef Thorir Hergeirsson mener derimot at Larsen har gode muligheter til å gå forbi Goksør Bjerkrheim. Dersom ønsket er der - og kroppen henger med.

- Det blir spennende å se. Hvis hun holder seg frisk og rask, så håper jeg hun er lysten på landslagsspill videre også, sier han til Dagbladet.

MANGLER OL-GULL: Tonje Larsen viser Susann Goksør Bjerkrheim gullmedaljen jentene vant i fjor. Susann har flest kamper, men Tonje har to gull eks-kapteinen ikke har - OL og EM. Foto: Erik Johansen/Scanpix
MANGLER OL-GULL: Tonje Larsen viser Susann Goksør Bjerkrheim gullmedaljen jentene vant i fjor. Susann har flest kamper, men Tonje har to gull eks-kapteinen ikke har - OL og EM. Foto: Erik Johansen/Scanpix Vis mer

For han ser hvor viktig Larsen er for Norge. De andre spillerne vokser rundt henne, når Larsen går foran som den forsvarssjefen hun er.

Også framover kommer det nemlig til å handle om forsvarsspill for 34-åringen, og det er hun - sånn delvis i hvert fall - inneforstått med.

Forsvarsfokus- Vi har hatt fokus på forsvaret så langt. Derfor konsentrerer jeg meg mest om det, i stedet for at det skal bli litt halvveis i angrep - det kan du nemlig fort ta med deg hjem i forsvar.

Kneet har fungert fint i VM, takket være den nøye planlagte belastningen hun har vært utsatt for.

- Det er angrepsspill som er mest belastende for kneet nå, og hvis jeg presser meg framover på banen kan jeg ta med en dårlig følelse i forsvar, sier Tonje Larsen.

Men at det kribler litt angrepsfingrene, det er det ingen tvil om.

- Jeg har jo lyst til å spille litt framover etter hvert også, men jeg håper det er mange kamper igjen her.

ADELSKALENDEREN

Dette er spillerne med flest landskamper for Norge:

• Susann Goksør Bjerkrheim, 296 (87-00)
• Heidi Sundal, 269 (80-93)
• Annette Skotvoll, 250 (87-96)
• Tonje Larsen, 250 (92-)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer