- Håper Tore er på rett spor

Nils Johan Semb mener Tore André Flo er et «viktig element» på landslaget, og forklarer uttaket av overraskelsene i Østerrike-troppen.

STJØRDAL/OSLO (Dagbladet.no): Flo har nettet i to Premier League-kamper på rad, og det var godt nok for Semb i formiddag.

- Jeg håper Tore er på rett spor. Han er en spiller som helt klart er et viktig element i landslagsgruppa når han er i form. Har fortsatt et stykke igjen å gå. Tatt ut på bakgrunn av den siste kampen, som var en toppkamp, sier Nils Johan Semb.

Stryningen har ikke vært på banen for Norge siden privatkampen mot Tunisia i påsken, og Semb mener spillestilen i Sunderland har hjulpet Flo.

- I Glasgow Rangers var han for mye med ryggen mot mål, ble møtende hele tida. Nå har han også tatt tak i det fysiske, både når det gjelder utholdenhet og tøffhet.

Andre overraskelser er Tysklands-proffen Torjus Hansén og Viking-kaptein Brede Hangeland. Sammen med keeper Erik Holtan kan de få sin landslagsdebut neste onsdag.

Semb om Hangeland: - Er forhåpentligvis en mann for framtida. Aktuell både som midtstopper og på midtbanen.

Semb om Hansén: Harald Aabrekk så han spille for Arminia Bielefeld i helga, og han har vært jevnt bra over tid. Sjøl har jeg sett han på video. Spiller som kan brukes både begge sider og i midten.

 • Her er hele troppen mot Østerrike i Wien 20. november:
  Keepere:
  Erik Holtan, Odd Grenland, Frode Olsen, Viking.
  Backer: Christer Basma, Rosenborg, Andre Bergdølmo, Ajax, Torjus Hansén, Arminia Bielefeld, Brede Hangeland, Viking, Ronny Johnsen, Aston Villa, Claus Lundekvam, Southampton.
  Midtbane/angrep: Trond Andersen, Wimbledon, Eirik Bakke, Leeds, John Carew, Valencia, Tore Andre Flo, Sunderland, Steffen Iversen, Tottenham, Tommy Svindal Larsen, Nürnberg, Øyvind Leonhardsen, Aston Villa, John Arne Riise, Liverpool, Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, Roar Strand, Rosenborg, Fredrik Winsnes, Hammarby.

  Fra troppen til Bosnia-kampen mangler skadde Henning Berg og Thomas Myhre. Erik Hoftun har trukket seg fra landslaget, mens Sigurd Rushfeldt og Pah-Modou Kah er vraket.

  Møtet med østerrikerne i Wien er en treningskamp før EM-alvoret starter med kvalifiseringskamp mot Luxembourg 2. april neste år.

  - De har et lag på vårt nivå, og det blir en bra bortetest der vi skal jobbe videre med å finsmøre formen og relasjonene, sier Semb i en uttalelse fra

  Norges Fotballforbund

  før uttaket.

 • På ni møter står Norge med én seier, én uavgjort og sju tap mot Østerrike.
<B>FLO-MÅL:</B> Tore André Flo har nettet i to kamper på rad for Sunderland. I dag ble han belønnet med plass i landslagstroppen.