ETTERSKUDD: Fernando Torres er nok en gang for seint ute, her i duell med Chiles keeper. Foto: EPA
ETTERSKUDD: Fernando Torres er nok en gang for seint ute, her i duell med Chiles keeper. Foto: EPAVis mer

Håper Torres finner formen

Liverpool-stjerna skuffer og skuffer i VM, men får fornyet tillit.

|||Fernando Torres har ennå til gode å skinne i årets fotball-VM. Spania-sjef Vicente del Bosque håper at det er 26-åringens tur mot i åttedelsfinalen mot naboene fra Portugal.

Torres var helten da Spania vant EM for to år siden, men det er spisskollega David Villa som har stått for målene som har sendt spanjolene videre i VM så langt. Landslagssjef Vicente del Bosque velger likevel å stole på Liverpool-angriperens evner mot Portugal i tirsdagens åttedelsfinale.

— Under utvikling — Det viktigste er at han har blitt bedre og bedre i løpet av de tre gruppespillkampene, og han er alltid en farlig spiller, sier treneren til Reuters.

EM-triumf i 2008 til tross, Spania har aldri oppnådd den helt store suksessen og er avhengige av at alle spillere fungerer i sluttspillet. Portugal kommer fra en fjerdeplass i forrige VM, og er fulle av selvtillit etter å ha kvalifisert seg fra «dødens gruppe» i hard konkurranse med Brasil og Elfenbenskysten.

— Uten å vise dem manglende respekt kan jeg si at vi ikke frykter Spania i det hele tatt. Vi har også et veldig godt lag, og for å bli enda bedre må vi slå Spania, sier Portugal-ving Simão Sabrosa til AFP.

Karantenetruede portugisere Begge lagene står overfor en åttedelsfinale som sannsynligvis er tøffere enn en eventuell kvartfinale mot vinneren av oppgjøret mellom Paraguay og Japan.

Portugal har imidlertid dratt på seg en rekke gule kort, noe som fører til hodebry for landslagssjef Carlos Queiroz. Både Cristiano Ronaldo, Pedro Mendes, Hugo Almeida, Pepe, Tiago, Fabio Coentrao og Duda vil måtte stå over neste kamp om de får gult mot Spania.

Spanjolene har på sin side ikke fått et eneste gult kort så langt i turneringen, men nylige skader på Raúl Albiol og midtbaneanker Xabi Alonso gjør at også spanjolene er mer sårbare enn under gruppespillet.

(NTB)