- Håper Veron tar gull

Sir Alex Ferguson holder med Argentina og Juan Veron i VM.

Manchester United-manageren håper Veron vinner VM for klubbens skyld.

- Jeg håper at Seba (Veron) blir verdensmester, sier Ferguson i et intervju med avisen Daily Star.

- Det beste som kunne skje både for meg og United ville vært om Argentina vant, fortsetter Sir Alex Ferguson.

- Spillere som Roy Keane, David Beckham, Wes Brown, Nicky Butt, Paul Scholes og Fabien Barthez er alle etablerte her, mens Veron har måttet tåle mye kritikk. Så hvis han leder sitt land til triumf, vil det være bra for oss.

Veron, som kom til United for rekordsummen 340 millioner kroner fra Lazio sist sommer, har fått mye av skylda for at Manchester United for første gang siden 1998 ikke vant en tittel denne sesongen.

Ferguson sier han har analysert kritikken mot Veron, og skotten mener det startet da England og Argentina ble trukket i samme gruppe (F) i VM.

- Han begynte å bli kritisert etter VM-trekningen. Jeg har lest en artikkel som betegner dette som ville spekulasjoner, men faktum er at kritikken skjøt fart etter trekningen, mener Ferguson.

Veron støtter sin sjef fullt ut i analysen.

- Det startet etter trekningen, og kritikken mot meg kom fordi jeg er argentiner. Men kritikken får ingen innflytelse på mine prestasjoner i VM. Heller ikke spiller den noen rolle for min framtid i engelsk fotball, sier Veron i et intervju med Daily Telegraph.

(NTB-Reuters)