- Håper vi får et mål før jul

City uten hjemmemål siden januar.

• Direkte kl. 20. 45: Manchester City - Derby

(Dagbladet.no): City-fansen mente det luktet desperasjon lang vei da Sven Göran Eriksson ble ansatt som klubbens nye manager.

Etter bare én kamp i Premier League har pipen fått en annen lyd.

I kveld forventer fansen at Derby blir overkjørt hjemme på City of Manchester Stadium - der det ikke er blitt scoret hjemmemål siden januar!

Og vel så ille: Gjennom hele fjorårssesongen scoret City lusne 10 mål på 19 kamper foran sin egen fans.

- Jeg kjenner til problemene. Vi får håpe vi scorer før jul, sier en småvittig Svennis til The Guardian.

Skryter av Svennis

Med forsterkninger til over 40 millioner pund bør ikke det by på de store problemene. Storscoreren fra Serie A, Rolando Bianchi, viste fram goalgetteregenskapene etter 18 minutter mot West Ham.

INNE I VARMEN: Sven Göran Eriksson er allerede blitt en populær herremann blant City-fansen. Men det kan snu fort om ikke laget snarest gjør noe med den begredelige hjemmestatistikken sin. Foto: AFP
INNE I VARMEN: Sven Göran Eriksson er allerede blitt en populær herremann blant City-fansen. Men det kan snu fort om ikke laget snarest gjør noe med den begredelige hjemmestatistikken sin. Foto: AFP Vis mer

I tillegg viste spillere som Elano og Geovanni svært så lovende takter.

- Med det laget vi har bør vi score mål. Det har gått for lang tid siden siste scoring, fastslår svensken.

Det er ikke bare City-fansen som har trykket den nye manageren til sitt bryst. Stephen Ireland mener kontrasten er stor fra perioden med Stuart Pearce bak roret, til hvordan situasjonen er nå.

- Det var ganger forrige sesong hvor jeg var redd for å si hva jeg mente, men måten manageren snakker til deg på tomannshånd er glimrende. Han er en dyktig motivator og alle responderer godt på det han sier, sier Ireland ifølge nyhetsbyrået PA.

Dysser ned forventningene

Ikke minst er han imponert over hvor raskt de nye spillerne har tilpasset seg.

- Nå er vi et lag som spiller flott fotball. Vi har mange offensive spillere, mange brasilianere, og kanskje vi kan bli som Arsenal, sier Ireland.

Og mener det trolig som et kompliment.

Eriksson prøver imidlertid å skru ned forventningene noen hakk, og heller isvann i årene på dem som tror City skal kjempe om Champions League-plass neste år.

- Vi må ta det litt med ro, og ikke snakke om de fire store. Når stallen er komplett vil jeg utforme en målsetting til spillerne, sier han.

<B>FORNØYD MED SVENNIS:</B> Stephen Ireland mener den nye sjefen er god på tomannshånd.
<B>SISTE SCORING:</B> Tidlig i januar scoret Georgios Samaras Manchester Citys foreløpig siste scoring på City of Manchester Stadium.