VIL TILGI: Statsminister Erna Solberg under pressekonferansen i Oslo mandag i forbindelse med Høyres landsmøte neste helg. Til Dagbladet understreker hun at i Norge skal folk som har sonet sin traff, få muligheten til å komme tilbake. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
VIL TILGI: Statsminister Erna Solberg under pressekonferansen i Oslo mandag i forbindelse med Høyres landsmøte neste helg. Til Dagbladet understreker hun at i Norge skal folk som har sonet sin traff, få muligheten til å komme tilbake. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

- Håper vi ser ham i skisporet igjen

Erna Solberg (H) mener det finnes tilgivelse for Petter Northug.

(Dagbladet): Statsminister Erna Solerg (H) syns det er trist at skikongen Petter Northugs har innrømmet fyllekjøring etter å ha krasjet sin Audi inn i autovernet i General Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen, etter en fuktig natt på byen.

- Det er trist. Det er trist for ham, det er trist for alle de som har sett opp til ham. Og det er en alvorlig sak, det han har gjort. Det å kjøre med promille er farlig. Det er skaper farlige situasjoner for andre. Han må ta sin straff. Og så håper likevel at når han er ferdig med det, at vi ser han igjen i skisporet og at han gir oss flere gode minner. Han har gitt oss mange allerede, sier hun til Dagbladet.

- Så du mener det finnes tilgivelse for ham?

- Ja, jeg mener at når folk har sonet straffen sin, så skal man i vårt samfunn få muligheten til å komme tilbake. Og jeg at han skal ha det å kunne se fram til.

Har innrømmet fyllekjøring Northug har innrømmet at det var han som kjørte bilen, og at han hadde promille.

Northug har avgitt blodprøve, men det kan gå opp til tre uker før politiet får svar på hvilken promille skistjernen hadde, sier politiet i Trondheim til Adressa.

Politiet i Trondheim holdt en kort pressekonferanse om saken utenfor politihuset klokken 09.30 mandag morgen.

- Det kan ta flere uker for svarene på blodprøvene er klare. Den vil gi svar på påvirkningsgrad, sier politiadvokat Monica Grøtte Estenstad.

- Northug har selv erkjent forholdene, sier Grøtte Estenstad.

Det er foreløpig ikke kommet noen formell siktelse mot Northug, eller den andre personen som var med i bilen.

Politiet ønsket ikke å gå i detaljer og var svært sparsomme med ny opplysninger.