- Håper vi trekker et typisk hjemmelag

Bergdølmo mener Norge er Europas beste bortelag ut fra forutsetningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

IDRETTSHØGSKOLEN (Dagbladet.no): André Bergdølmo var kneskadd og gikk glipp av de to playoff-kampene mot Spania høsten 2003. Med et godt 1-2-resultat borte, men stygge 0-3 på Ullevaal, kom Norge aldri til EM 2004.

Nå kan Bergdølmo få sjansen til å bidra, og til å sikre VM-avansement.

- Sånn jeg ser det, har vi gode sjanser, sier den rutinerte backen til Dagbladet.no.

- Vi er bra borte, og har spilt flere gode bortekamper tidligere. Jeg håper vi får et godt hjemmelag. Vi har vist at vi ikke er så gode når vi skal styre kamper. Men jeg tror kanskje vi er det laget i Europa som er best på bortebane dersom vi får et godt resultat, om du forstår hva jeg mener, sier Bergdølmo.

Det han mener, er altså at Norge er det laget som har minst ulempe på bortebane. Og han forklarer hvorfor:

- Vi veit vi ikke er gode nok til å rundspille Tyrkia, Tsjekkia eller Spania på bortebane. Dermed er hele laget innstilt på å ligge defensivt og satse på kontringer.

De tre lagene han nevner, kan i øyeblikket se ut som de mest sannsynlige motstanderne for Norge.

- Det er gode lag alle sammen. Det blir vanskelig uansett hvem vi møter, sier Bergdølmo.

BORTE-BEST: André Bergdølmo mener Norge er det laget i Europa som har minst ulempe ved å spille borte. Foto: Eirik Helland Urke
BORTE-BEST: André Bergdølmo mener Norge er det laget i Europa som har minst ulempe ved å spille borte. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer