Håpet brast for Lasse Kjus

Lasse Kjus hadde forhåpninger til lørdagens spesialutfor etter utforseieren i kombinasjonen to dager tidligere, men han skuffet og endte på 13. plass.

- Det gikk ikke min vei i dag. Farten var for dårlig hele veien, og jeg gjorde også noen feil i det nederste partiet av løypa. Dermed kunne det ikke bli noen topplassering, slo Lasse Kjus fast etter VM-utforen.

Han ble slått av vinneren Michael Walchhofer fra Østerrike med 1,88 sekund. Det var en mager trøst for Kjus at han ble nest beste nordmann etter Kjetil André Aamodt, som klarte sølvet.

- Jeg kjente med en gang at kjøringen min var ustabil og at jeg reagerte litt dårlig, sa Kjus, som hadde valgt de samme skiparene som i kombinasjonen. Men de gled ikke like raskt på den raske snøen i solskinnet i St. Moritz lørdag.

- Forberedelsene mine gikk som planlagt. Jeg var trøtt etter kombinasjonen og alt styret rundt sølvmedaljen der, men fikk sovet ut skikkelig. Så jeg var godt forberedt i dag, sa Kjus.

- Hva nå?

- Nå skal jeg tilbake til hotellet, slappe av og forberede meg for kommende oppgaver, for VM er forhåpentlig ikke over for mitt vedkommende riktig ennå, sa Lasse Kjus til NTB.

(NTB)

SKUFFENDE: Etter sølvmedaljen var dagens plassering en skuffelse for Lasse Kjus.