- Håpet er i ferd med å svinne for Oslo-OL

Idrettspolitiker mener idretten ikke har mobilisert folket.

DÅRLIG NYTT: Høyres idrettspolitiker Svein Harberg sier til NRK at håpet nesten er ute for et vinter-OL i Oslo i 2022. Det er dårlig nytt for idrettspresident Børre Rognlien (bildet). Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
DÅRLIG NYTT: Høyres idrettspolitiker Svein Harberg sier til NRK at håpet nesten er ute for et vinter-OL i Oslo i 2022. Det er dårlig nytt for idrettspresident Børre Rognlien (bildet). Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyres idrettspolitiker Svein Harberg sier til NRK at håpet nesten er ute for et vinter-OL i Oslo i 2022.

- Slik situasjonen er nå, med den holdningen som gjengis på målinger og med kronikken finansministeren hadde, synes jeg håpet er i ferd med å forsvinne, sier Svein Harberg.

Hele 62 prosent av nordmenn er motstandere av Oslo2022.

Nylig gikk finansminister Siv Jensen knallhardt ut mot OL i Norge.

- Jeg håper håpet er nesten ute. Dette er et arrangement til mange titalls milliarder kroner, og vi har bedre ting å bruke pengene på i det norske samfunnet, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til NRK.

Harberg mener idretten selv ikke har klart å mobilisere folket. Generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, svarer slik:

- Vi har alltid et utviklingspotensial i vår jobb. Men både Oslo kommune og NIF jobber knallhardt hver eneste dag, sier Andersen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer