DÅRLIG NYTT: Høyres idrettspolitiker Svein Harberg sier til NRK at håpet nesten er ute for et vinter-OL i Oslo i 2022. Det er dårlig nytt for idrettspresident Børre Rognlien (bildet). Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
DÅRLIG NYTT: Høyres idrettspolitiker Svein Harberg sier til NRK at håpet nesten er ute for et vinter-OL i Oslo i 2022. Det er dårlig nytt for idrettspresident Børre Rognlien (bildet). Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

- Håpet er i ferd med å svinne for Oslo-OL

Idrettspolitiker mener idretten ikke har mobilisert folket.

Høyres idrettspolitiker Svein Harberg sier til NRK at håpet nesten er ute for et vinter-OL i Oslo i 2022.

- Slik situasjonen er nå, med den holdningen som gjengis på målinger og med kronikken finansministeren hadde, synes jeg håpet er i ferd med å forsvinne, sier Svein Harberg.

Hele 62 prosent av nordmenn er motstandere av Oslo2022.

Nylig gikk finansminister Siv Jensen knallhardt ut mot OL i Norge.

- Jeg håper håpet er nesten ute. Dette er et arrangement til mange titalls milliarder kroner, og vi har bedre ting å bruke pengene på i det norske samfunnet, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til NRK.

Harberg mener idretten selv ikke har klart å mobilisere folket. Generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, svarer slik:

- Vi har alltid et utviklingspotensial i vår jobb. Men både Oslo kommune og NIF jobber knallhardt hver eneste dag, sier Andersen.

(NTB)