Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Håpet jeg aldri mer skulle dit

Gerhard Heiberg jubler for OL i Pyeongchang. Det gjør ikke Emil Hegle Svendsen.

MØTTE SJEFEN: Men Emil Hegle Svendsens ønske om OL i München nådde ikke fram til IOC-president Jacques Rogge og hans organisasjon da de møttes i Holmenkollen i mars.  Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
MØTTE SJEFEN: Men Emil Hegle Svendsens ønske om OL i München nådde ikke fram til IOC-president Jacques Rogge og hans organisasjon da de møttes i Holmenkollen i mars. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De søkte for tredje gang på rad. Og i går bestemte IOC at sørkoreanske Pyeongchang skal arrangere vinter-OL i 2018, på bekostning av franske Annecy og tyske München.

- De kommer til å levere kjempegode leker, og de har planer om å skape et vintersportssenter for hele Øst-Asia, sa en begeistret Gerhard Heiberg til Dagbladet kort tid etter at avgjørelsen var tatt.

Det norske IOC-medlemmets begeistring deles imidlertid ikke av Emil Hegle Svendsen. Skiskytterstjernen gikk på det norske gullaget i stafetten da Pyeongchang arrangerte VM i skiskyting i 2009.

- For å være helt ærlig, håpet jeg at jeg aldri mer skulle tilbake dit, sier Svendsen.

- Jalla 25-åringen fra Trondheim husker maten og overnattingsfasilitetene som gode. For øvrig var det lite som minnet om at det faktisk var et verdensmesterskap.

- Rammen rundt er det veldig fort gjort å snakke om, for det var ikke noen ramme rundt. Det var maks et par hundre tilskuere. Løypene gikk på en golfbane og var mildt sagt dårligere. Det var like mye grus som snø. Og været skiftet fra 15 varmegrader og sprutregn den ene dagen til minusgrader neste dag, mimrer Svendsen, og feller følgende dom:

- Det var rett og slett helt jalla.

- Hvem hadde du håpet skulle få OL?

GULLFEST: Emil Hegle Svendsen koste seg med sjampanjespruting etter stafett-gullet i VM i Pyeongchang, men har få andre gode minner derfra.
Foto: Heiko Junge, Scanpix
GULLFEST: Emil Hegle Svendsen koste seg med sjampanjespruting etter stafett-gullet i VM i Pyeongchang, men har få andre gode minner derfra. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer

- Jeg hadde valgt München. Men jeg tror det blir et bra OL i Pyeongchang også, altså. Det blir nok noe helt annet enn VM i 2009. Asiatene kan å arrangere, understreker Svendsen.

Vil ha norsk OL Hvem som arrangerer OL i 2018, påvirker uansett ikke hans satsing. Men faktisk kan det bidra til å forlenge hans karriere — hvis det skulle bli aktuelt med et OL i Norge i 2022. Sjansen for et europeisk OL dag, økte betraktelig da 2018-lekene havnet i Asia.

- Jeg satser garantert til 2018. Og skulle det bli OL i Norge i 2022, er det veldig sannsynlig at jeg satser mot det også. Det hadde vært utrolig stort å få oppleve et OL på hjemmebane, sier Svendsen.

Han mener en norsk søknad bør vurderes nøye.

- Jeg håper politikerne tenker seg godt om og graver dypt i lommeboka. Det bør være vinter-OL i Norge med hjemmebane med jevne mellomrom. Det er bare å se på interessen og stemningen under ski-VM i vinter. Bedre blir det ikke, hvis vi skal snakke om rammer, fastslår Emil Hegle Svendsen.