Håpet lever for Fredrikstad etter seier på Lerkendal

Slo Rosenborg.

(Dagbladet): Rosenborg - Fredrikstad 0-1.

Fredrikstad har fortsatt håp om å overleve i Tippeligaen etter at Rosenborg ble slått på Lerkendal i kveld.

Trønderen Robert Stene ble matchvinner etter en drøy halvtime, da han var våken på en løs ball inne i feltet og dunket den ned i venstre hjørne bak Aleksander Lund Hansen.

Det holdt for gjestene fra Plankebyen, mot et Rosenborg som ikke maktet å finne inspirasjonen som skulle til for poeng.

- Det var fryktelig deilig å ta tre poeng her. Vi visste at vi måtte ha seier for å henge med, sier målcorer Stene etter kampen, ifølge NTB.

Trente med RBK
Han trente fast med Rosenborg helt fra i vinter til han gikk til Fredrikstad like før overgangsvinduet stengte. Men noen overgang ble det altså aldri.

- Litt spesielt for meg å ta tre poeng her. Jeg har mange kamper her som tilskuer de siste årene. Så har jeg jo trent med de gutta her i hele år, sier 29-åringen.

Borek Dockal, Daniel Fredheim Holm og Jonas Svensson kunne alle utliknet for RBK, og Per Verner Rønning burde kanskje gjort det like før slutt. Ingen av dem lyktes.

Nå har trønderne fem strake tap.

- Det er tungt å konstatere. Det kan ha vært vår dårligste kamp for året. Det kan kanskje ha litt med at gullet var borte, men i mitt hode er hver plass viktig, så det var fortsatt mye å kjempe for, sier Rosenborg-trener Jan Jönsson.

Fortsatt nest sist
Fredrikstad er fortsatt nest sist i Tippeligaen med 30 poeng, men er bare to poeng bak Sandnes Ulf som slo Strømsgodset i kveld, og Hønefoss. Sogndal har kvalikplassen mellom de to, med 31 poeng.

I siste runde møter FFK et Molde i gullbakrus, mens Sandnes Ulf skal til Aalesund. Hønefoss har Rosenborg hjemme, mens Sogndal får besøk av Brann.

Siste seriehelg blir et drama for de nedrykkstruede klubbene.