GA ATLÉTICO KAMP: Diego Forlán og Atlético Madrid måtte jobbe for seieren mot Anders Ågnes Konradsen (t.v.), Alexander Aas og resten av et hardtkjempende Godset-lag. Drammenserne kan trygt leve i håpet foran returoppgjøret i Drammen om ei uke.Foto: SCANPIX/EPA/KOTE RODRIGO
GA ATLÉTICO KAMP: Diego Forlán og Atlético Madrid måtte jobbe for seieren mot Anders Ågnes Konradsen (t.v.), Alexander Aas og resten av et hardtkjempende Godset-lag. Drammenserne kan trygt leve i håpet foran returoppgjøret i Drammen om ei uke.Foto: SCANPIX/EPA/KOTE RODRIGOVis mer

Håpet lever for heroisk Godset-lag

Fikk med seg bortemål i ettmålstap i Madrid.

(Dagbladet): Atlético Madrid - Strømsgodset 2-1.

Strømsgodsets unggutter sto overfor manndomsprøve og var levnet små muligheter mot den spanske storheten Atlético Madrid på ærverdige Vicente Calderón.

Men Ronny Deilas mannskap kompenserte for manglende erfaring med ungdommelig pågangsmot, og ikke minst vilje til å prøve mot det som på papiret var en motstander drammenserne fullstendig overlegne.

Slik så det ikke ut i praksis, for da Atléticos ventede åpningsoffensiv ikke bar umiddelbare frukter, maktet Godset i større og større grad å holde i ballen og være med i kampen.

Første omgang var sjansefattig, men det åpnet seg gradvis opp etter hvilen.

Snytt for straffe? Fem minutter etter pause glapp Atlético-keeper Joel et skudd fra Anders Ågnes Konradsen. Jo Inge Berget været en retur og satte fart mot ballen, rakk først fram og ble hektet av Joel.

Godset kom med det som utifra reprisene så ut som berettigede rop om straffespark, men den nederlandske dommeren valgte å la spillet gå.

Det gjorde han også i første omgang da den samme Berget gikk i bakken etter en løpsduell med Miranda.

Utspilt I stedet smalt det i den andre enden bare fire minutter seinere.

Diego Forláns presise crosser landet på brystet til Adrian Lopez som pådro seg oppmerksomheten til både Glenn Andersen og Alexander Aas, som begge var fanget i fella da Lopez la ballen videre til en umarkert José Antonio Reyes.

Den tidligere Arsenal-spilleren avsluttet via Aas og forbi en utmanøvrert Adam Larsen Kwarasey.

Lekkerbisken Forlán, som hadde meldt seg til tjeneste til tross for at han spilte Copa America-finale så seint som søndag, kom farlig nær ved to anledninger før han ble tatt av banen drøyt 20 minutter før slutt.

Først ble han lekkert hælflikket igjennom og tvang fram en klasseredning fra Adam Larsen Kwarasey. Deretter sto stolpen i veien da han oppskriftsmessig headet ballen tilbake mot det hjørnet innlegget kom fra.

74 minutter ut i kampen slo konstellasjonen Reyes/Lopez til igjen etter samme oppskrift som på 1-0.

Lopez bandt opp flere Godset-forsvarere før han slapp ballen i riktig øyeblikk.  Reyes kronet et vakkert angrep med å skru ballen helt opp i vinkelen.

Rødt kort og redusering Godset mistet imidlertid ikke motet, og ble kanskje tilgodesett med kompensasjonsdømming for straffesituasjonen tidligere i omgangen da Jo Inge Berget ble tatt av Miranda på tur igjennom. Atlético ble redusert til ti mann og usikkerheten så ut til å spre seg hos hjemmelaget.

Ti minutter før full tid regisserte Fredrik Nordkvelle scoringen som gjør at håpet lever foran returoppgjøret på kunstgresset i Drammen om ei uke.

Innbyteren fikk merkelig fritt leide ute på høyresida og da både Ola Kamara og Øyvind Storflor kom på helhjertede løp inn i boksen, ble det for mye å hanskes med for et undertallig Atlético-forsvar.

Kamara trakk seg unna og ga Storflor den plassen han trengte for å hamre ballen i nettmaskene via en relativt sjanseløs Joel.

Dermed sikret mannen med mest europacuperfaring i klubben et i aller høyeste grad godkjent utgangspunkt for Godset, som har en helt annen statistikk å vise til i tippeligasammenheng innenfor Marienlysts trygge rammer enn på fremmed gress.