MATCHVINNER: Et seint mål av Christian Eriksen sørget for at Tottenham fortsatt har mulighet for avansement i Champions League. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER: Et seint mål av Christian Eriksen sørget for at Tottenham fortsatt har mulighet for avansement i Champions League. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tottenham knep seieren mot Inter

Håpet lever for Tottenham

Med 1-0-seier over Inter holder Tottenham drømmen om videre avansement i mesterligaen i live. Barcelona er allerede klar for sluttspill.

Tottenham lå dårlig an foran de to siste kampene i gruppespillet og sto med bare fire poeng, imens Inter hadde sju. Dermed var det duket for en skikkelig nøkkelkamp i gruppe B.

Tottenham knuste Chelsea i helgens kamp i engelsk eliteserie og tok med seg den gode følelsen inn i mesterligakampen. Hjemmelaget var nærmest scoring da Harry Winks langskudd smalt i tverrliggeren.

Første omgang ble målløs, men ti minutter før slutt på Wembley sendte innbytter Christian Eriksen ballen opp i nettaket og hjemmelaget i ledelsen.

Dansk matchvinner

Det ble ingen ytterligere mål, og dansken ble dermed matchvinner. Med 1-0 over Inter lever håpet om videre avansement for Tottenham. Både Tottenham og Inter står nå med sju poeng før den siste runden i gruppespillet, og takket være sitt bortemål i Milano er London-klubben best på innbyrdes oppgjør.

I den andre kampen i gruppen spilte Barcelona mot gruppejumbo PSV Eindhoven. Barcelona var allerede klar for cupspillet med sine ti poeng, mens hjemmelaget på sto med bare ett poeng foran onsdagens møte.

PSV har så langt i gruppespillet fått dårlig betalt for gode prestasjoner. Det gjorde laget også onsdag. For etter kvarteret spilt kunne det stått 1-0 til hjemmelaget, da et skudd fra PSVs Gastón Pereiro smalt i det vertikale metallet bak Barcelonas sisteskanse Marc-André ter Stegen. Like før pause gikk nok et skudd fra PSV i metallet, denne gang i tverrliggeren.

Målrik andre omgang

Barcelona produserte også nok av sjanser i en fartsfylt omgang, men gjestene ble hindret av PSV-redning på strek to ganger. Dermed gikk lagene i garderoben etter en målløs omgang, til tross for mange store muligheter.

Etter pause kom det etterlengtede målet for Barcelona, og det var ingen ringere enn Lionel Messi som sendte gjestene i føringen. Midtveis ut i omgangen doblet gjestene ledelsen på et frispark. Messis forsøk havnet i beina på Gerard Piqué, som satte ballen i mål.

PSV fikk likevel sin fortjente scoring i kampens ti siste minutter, og det var Luuk de Jong som noterte for nettkjenning.