- Håpet nesten jeg skulle bomme

Tora Berger orket ikke tanken på en ny duell - var likevel overlegen da det gjaldt.

<b>VM-DRONNING:</b> Tora Berger tok to individuelle VM-gull i mesterskapet, og ble med det VM-dronning.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
<b>VM-DRONNING:</b> Tora Berger tok to individuelle VM-gull i mesterskapet, og ble med det VM-dronning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): Tora Berger utklasset konkurrentene i VM-avslutningen. Hun gikk ut sammen med Brunet og Makarainen i en soleklar ledelse foran resten av feltet etter den siste skytingen. Èn kilometer fra mål takket den norske kvinnen for følget.

Opp den siste bakken rykket hun til og skaffet seg fort flere meter til de andre to som tydelig var slitne. Det ble derfor en parademarsj inn mot mål, til sitt andre individuelle VM-gull. Brunet tok sølvet, og bronsen gikk til den finske utøveren.

- Jeg var offensiv fra start, kjente etterhvert at det ble hardt. Jeg håpte nesten at jeg skulle bomme på slutten, sa en lattermild Tora Berger til NRK.

- Du mener vel ikke at du håpte du skulle bomme?

BEST IGJEN: Tora Berger var overlegen i avslutningen, og knuste konkurrentene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BEST IGJEN: Tora Berger var overlegen i avslutningen, og knuste konkurrentene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Neida, men jeg håpet ikke på noen ny duell, det var det siste jeg ønsket, sier Berger til NRK.

Før den avgjørende skytingen var det Marie Laurie Brunet og Kaisa Makarainen som styrte showet. Begge hadde et forsprang på et snaut halvminutt til de øvrige, men begge sviktet på siste skyting. Det utnyttet Tora Berger som skjøt fullt hus.

Tora Berger bommet bare èn gang på totalt 20 skudd i dag, imponerende skyting av gullvinneren. Med sitt andre individuelle VM-gull ble hun VM-dronning.

Solemdal-fall VM i skiskyting ble avsluttet med 12,5 kilometer fellesstart for kvinner, og det ble dramatisk for Synnøve Solemdal. Hun lå lenge i front sammen med Tora Berger, men falt like før den tredje skytingen. Hun tok med seg flere løpere i fallet, deriblant svenske Helena Ekholm.

- Det var helt etter planen det. Tora lå først og jeg drar med meg så mange løpere som mulig. Neida, jeg har dårlig samvittighet, men jeg lå foran de, og slik er det. Det var ikke med meningen, sa Solemdal til NRK.

PÅ MEDALJESEREMONI: Tora Berger fikk nok et gull i samlingen sin. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PÅ MEDALJESEREMONI: Tora Berger fikk nok et gull i samlingen sin. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Alle de norske jentene var aggressive i dag, og lå sammen i front før første stående skyting. Det var på standplass det sviktet for de andre to mot slutten.

Dagens løp var spesielt for både Magdalena Neuner og Helena Ekholm. Fellesstarten ble deres siste konkurranse i et mesterskap. Begge legger opp etter denne sesongen. Førstenevnte var på defensiven fra start i dag, og lå hele tiden langt bak teten. Hun ble til slutt nummer 11.

Synnøve Solemdal ble nummer 19 til slutt, med fire bom. Elise Ringen ble nummer 23, med fem bom. Alle de fem bommene kom på stående skyting for den norske jenta.