FORTSETTER - ELLER EI? Larvik-spillerne Marit Malm Frafjord (t.v) og Gro Hammerseng må vente til neste torsdag for svaret på om det er liv laga for klubben etter at den enorme gjelda kom på bordet for en måneds tid siden. Klubben har fått inn nødvendige millioner i redningsaksjonen, men et nytt budsjett må også på plass. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
FORTSETTER - ELLER EI? Larvik-spillerne Marit Malm Frafjord (t.v) og Gro Hammerseng må vente til neste torsdag for svaret på om det er liv laga for klubben etter at den enorme gjelda kom på bordet for en måneds tid siden. Klubben har fått inn nødvendige millioner i redningsaksjonen, men et nytt budsjett må også på plass. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

Håpet på svar i dag - men Gro & Co. må vente en uke til

Må ta stilling til nytt budsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdag i neste uke blir det endelig avgjort om Larvik Håndballklubb er liv laga eller ikke. Da vil styre ta stilling til et nytt budsjett.

Østlands-Posten skriver at fristen for både pengeinnsamling og gjeldssanering går ut fredag. Men situasjonen er ikke så enkel at klubben er reddet dersom redningsaksjonen fører til at det kommer inn fem millioner kroner i løpet av denne dagen.

Usikker betjeningsevne - Vi må ferdigstille et budsjett som skal legges til grunn til for beslutningen om fortsatt drift. Det vil ta noen dager å få dette budsjettet på plass, forteller daglig leder Harald Gaupen.

Han sier videre til lokalavisen at grunnlaget for beslutningen styret må ta, er om klubben har inntekter og en kostnadsmasse som harmonerer. Det er et spørsmål om Larvik Håndballklubb klarer å betjene gjelden i tiden som kommer.

Styret skal ha møte torsdag om en snau uke, og da faller den endelige beslutningen.

Suksess Pengeinnsamlingen som ble satt i gang for fire uker siden, har vært en suksess. Det manglet bare to millioner kroner på å komme i mål for ti dager siden, og etter det har Vestfold fylkeskommune vært på banen med en snau million kroner.

- Selv om det er kommet inn en del penger er vi ikke på trygg grunn. Situasjonen er alvorlig, understreker daglig leder Gaupen. Han sier også at en henvendelse til kreditorene om en eventuell gjeldssanering har fått svært blandet mottakelse.

- Noen har ettergitt en del gjeld, mens andre ikke har gjort det. Fristen er imidlertid ikke gått ut ennå, så noen endelige tall foreligger ikke, legger han til.

Årsmøtevedtak Det er styret i klubben som skal avgjøre om det er grunnlag for videre drift eller ikke, men dersom styret kommer fram til at økonomien tilsier at klubben nedlegges, kan ikke styremedlemmene bestemme det på egen hånd.

Dersom styret finner at det ikke er grunnlag for videre drift, må det innkalles til et ekstraordinært årsmøte før det kan vedtas om Norges beste håndballklubb de siste årene er historie, melder Østlands-Posten.

- Frem til kommende torsdag blir det jobbing med tall. Og vi har også hentet inn eksterne krefter for å se på tallene, før de legges fram for styret, forteller fungerende leder Bård Hoffgaard. Han erkjenner at det hviler et stort ansvar på ham og resten av styret når skjebnen til Larvik Håndballklubb skal avgjøres.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer