Håpet på Zidane, fikk denne ...

... nye QPR-manageren.

(Dagbladet.no): Det er bare en drøy uke siden QPR-fansen ble invitert til «starten på en ny epoke» før sesongens siste kamp i Championship, Englands nest øverste divisjon.

En søndagsavis mente å vite at den store overraskelsen var at ryktene om Zinedine Zidane som ny manager ble bekreftet. I stedet fikk fansen en flott, ny klubblogo å glede seg over.

I dag er omsider manageren som skal lede klubben inn i den nye epoken på plass. Men det ble ikke akkurat noen «galactico». I stedet overtar Iain Dowie, en engelsk targetman av den gode, gamle sorten.

25 nesebrudd

Ifølge The Guardian har han brukket nesa 25 ganger. Andre kilder hevder 15. Poenget er vel ikke å fastslå det nøyaktige antallet, men å si noe om spillestilen.

Dowie startet managerkarrieren som midlertidig spillende manager i nettopp QPR i 1998. Siden var han spillende assistentmanager, før han ble manager i Oldham, Crystal Palace, Charlton og nå sist Coventry.

Nå er han altså tilbake til utgangspunktet som manager.

- Imponert

GLAD GUTT: Iain Dowie er QPRs nye manager. Her jubler han for en seier med Crystal Palace i 2004. Foto: Mike Finn-Kelcey, Reuters/Scanpix
GLAD GUTT: Iain Dowie er QPRs nye manager. Her jubler han for en seier med Crystal Palace i 2004. Foto: Mike Finn-Kelcey, Reuters/Scanpix Vis mer

- Dette er et spennende, langsiktig prosjekt, sier Dowie til klubbens hjemmeside.

Han starter klokelig nok jobben med å skryte litt av de nye sjefene sine.

- Jeg har blitt mektig imponert av de nye investorene og deres friske, aggressive og oppfinnsomme tilnærming til både de sportslige og kommersielle aspektene ved klubben, sier han.

QPR eies av formel 1-toppene Bernie Ecclestone og Flavio Briatore.

Håpet på Zidane, fikk denne ...
INGEN GALACTICO: Iain Dowie i spill for West Ham mot en annen hardhaus, tidligere United-back Dennis Irwin i 1996.
FLOTT LOGO: Markedsført som starten på en ny epoke. Nå har QPR-fansen fått Iain Dowie, som minner mer om en litt eldre epoke i engelsk toppfotball.