Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håpet slukket for OBs norske trio

Klarte uavgjort mot Getafe, men fikk ikke hjelp.

HOLDT IKKE: Espen Ruud og Odense BK spilte uavgjort hjemme mot Getafe, men fikk ikke hjelpen de trengte av Stuttgart.Foto: SCANPIX/AP/Polfoto/ Anders Brohus
HOLDT IKKE: Espen Ruud og Odense BK spilte uavgjort hjemme mot Getafe, men fikk ikke hjelpen de trengte av Stuttgart.Foto: SCANPIX/AP/Polfoto/ Anders Brohus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans Henrik Andreasens utligning mot Getafe tente OBs håp om å gå videre i europaligaen, men Young Boys slukket det en halvtime senere.

Med Espen Ruud og Atle Roar Håland i backrekka tok OB ett poeng mot spanske Getafe hjemme på Fyn. Hadde Stuttgart tatt sin femte strake seier i bortekampen i Bern, ville spenningen levd videre til siste runde. Men i stedet vant Young Boys 4-2 i en kamp som ble en halvtime forsinket av snøvær.

Getafe innledet sterkt i kulda i Odense og straffet nådeløst et øyeblikks uoppmerksomhet i OB-forsvaret etter et drøyt kvarter. Verken Håland eller Chris Sørensen var oppmerksom på løpet til Pedro Rios da Mane slo et langt framspill bak forsvaret. Rios nådde ballen og nikket den forbi Roy Carroll.

OB lot seg ikke knekke og spilte seg inn i kampen, men først på overtid ble det uttelling. Den kom ved nordmennenes forsvarskollega Henriksen, som bredsidet ballen i mål til 1-1 etter forarbeid av Peter Utaka.

Mayuka helt
I Bern ledet Stuttgart 2-1 etter scoringer av Pavel Pogrebnjak og Sven Schipplock, og OB kunne iallfall drømme om avansement.

Men tre mål på de 12 siste minuttene vendte 1-2 til 4-2 for Young Boys, som dermed er klar for cupspillet.

Emmanuel Mayuka ble den store helten med de to siste scoringene.

Toivonen avgjorde
En skandinav som kunne juble onsdag er svenske Ola Toivonen. Han scoret to ganger og vendte 0-1 til seier 2-1 for PSV Eindhoven i bortekampen mot Sampdoria.

Med den seieren er laget klar for cupspillet, og trolig som gruppevinner. Også Metalist Kharkiv går videre fra gruppen etter 2-1 over poengløse Debrecen.

I gruppe G tok Zenit St. Petersburg sin femte strake seier med 3-1 over Anderlecht. AEK tok et steg mot cupspillet med 3-1-seier borte mot Hajduk Split, men laget må ha poeng mot Zenit i siste runde for å være sikker på å holde Anderlecht bak seg.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!