Manchester United og Paul Pogba:

«Håpløs», «Stillestående», «Udisiplinert». Hva er galt med Pogba?

Sliter med å finne rollen.

ETABLERINGSFASEN: Paul Pogba har ikke hatt noen knirkefri start i Manchester United etter returen. Ekspertene tror suksessen kommer. Foto: NTB Scanpix/Reuters / Matthew Childs
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
ETABLERINGSFASEN: Paul Pogba har ikke hatt noen knirkefri start i Manchester United etter returen. Ekspertene tror suksessen kommer. Foto: NTB Scanpix/Reuters / Matthew Childs Livepic EDITORIAL USE ONLY. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Paul Pogbas hjemkomst var en av Manchester United-supporternes mange lykkelige øyeblikk denne sommeren, men starten på Old Trafford har ikke vært like enkel.

Etter 2-1-tapet for byrival City, for eksempel, fikk franskmannen det glatte lag av Sky-ekspert Jamie Carragher, som mente Pogbas prestasjon var noe av det verste for José Mourinho å oppleve den formiddagen.

BEHOLDER TROEN: Max-kommentator Kenneth Fredheim.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEHOLDER TROEN: Max-kommentator Kenneth Fredheim. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Til å være en midtbanespiller i en så stor kamp, var de første 40 minuttene kanskje noe av det mest udisiplinerte jeg har sett. Den eneste måten jeg kan beskrive det på er at det var som å se den beste spilleren i skolegården bare løpe rundt og gjøre som han vil, der han vil, sa Carragher blant annet.

- Håpløs

Flere har pekt på at bruken av Pogba må ta mye av skylda for det - med Wayne Rooney på banen har franskmannen blitt plassert dypt sammen med Marouane Fellaini, med følgene Carragher antyder over. Men i går fikk Pogba sjansen i en mer offensiv rolle mot Feyenoord, uten at det var noen enorm opptur.

- Mot Feyenoord var han håpløs, sier Max-kommentator Kenneth Fredheim, som la ord til kampen på tv i går.

- Det så ut som han skulle spille i en 10er-rolle, men han visste jo ikke hvor han skulle være. Han sto som regel stille og prøvde å gjøre umulige ting. Samtidig ble han frustrert underveis, sier Fredheim til Dagbladet.

Rooney-problem

Manchester City 4 4 0 0 11 - 4 12
Chelsea43109-410
Everton43107-210
Manchester United43017-39
Tottenham42207-28
Liverpool42119-77
Arsenal42118-67
Hull42115-37
Middlesbrough41214-45
Watford41127-84
Crystal Palace41123-44
West Bromwich41122-34
Swansea41124-64
Bournemouth41123-54
Burnley41123-54
Leicester41124-74
West Ham41035-93
Southampton40223-62
Sunderland40133-81
Stoke40132-101

TV 2- kommentator Kasper Wikestad mener Jamie Carragher har mye rett i analysen han kom med etter Manchester-derbyet.

- Pogba har jo sagt selv at han foretrekker å spille boks-til-boks, og at han helst liker å komme framover på banen. Men sammen med Fellaini i den sittende rollen mot City virket det nesten som han selv dro seg inn i sin foretrukne posisjon igjen og igjen, og det satte jo Fellaini i kjempetrøbbel, sier Wikestad til Dagbladet.

- Sånn sett blir det nesten mer et spørsmål om det er bruken av Rooney som gjør at man ikke får det beste ut av Pogba. Det er noe Mourinho må løse, sier Wikestad.

Tre på midten?

Både Jamie Carragher og Sky-kollega Gary Neville er klare på at en trio på midtbanen trolig er det beste for den franske superstjernen, så friheten han eventuelt får, eller tar seg, ikke går utover det defensive.

- Etter det vi så i helga, så tror jeg spesielt i Europa og de store Premier League-kampene at Pogba må få spille med frihet til å kunne gå framover og skape problemer for motstanderne, sier Neville.

- Det spørs hva som er den rette rollen å bruke Pogba i. Mourinho har ikke funnet ut det riktig ennå. Men jeg er helt sikker på at han blir en suksess, sier Max-kommenator Kenneth Fredheim.

NÅDELØS: Jamie Carragher Foto: NTB Scanpix/Reuters / Lee Smith
NÅDELØS: Jamie Carragher Foto: NTB Scanpix/Reuters / Lee Smith Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer