Håpløse regler kan knuse Norges semifinaledrøm: - Dessverre er det sånn

Oppfatningen om at Kroatia ikke har noe å spille for, er feil. Dessverre kan kampoppsettet ødelegge for Norge.

UGUNSTIG OPPSETT: De norske håndballherrene har ingen fordel av EMs oppsett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UGUNSTIG OPPSETT: De norske håndballherrene har ingen fordel av EMs oppsett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det virker å være bred konsensus om at Kroatia ikke har noe å spille for og at de følgelig ikke vil gi Norge hjelp i skjebnekampen mot Polen.

Det er feil. Kroatia kjemper for å komme til semifinalen, men det hele er et komplekst drama.

Der Norge trenger kroatisk hjelp om det blir tap mot Frankrike i kveld, trenger Kroatia norsk hjelp, samtidig som de gjør jobben selv mot Polen.

Hvis Norge og Kroatia vinner sine kamper med riktige sifre, kan Kroatia gå videre til semifinalen sammen med Christian Berges menn.

Da vil Frankrike, Polen og Kroatia ende opp med like mange poeng i gruppa, og den innbyrdes målforskjellen mellom trioen vil avgjøre hvem som tar seg videre.

Det kritiske oppsettet Det er bare ett problem: Polen - Kroatia starter når Frankrike - Norge er ferdig. Hvis Norge taper sin kamp, vil Kroatia være sjanseløse på en semifinaleplass.

Dermed kan et kroatisk lag, som forbereder seg på å kjempe om en semifinaleplass, miste all motivasjon rett før deres kamp kastes i gang.

- Dessverre er et slik, men håndball er en liten idrett med et begrenset antall haller. Så lenge det er mellomspill, vil det alltid være slik, sier håndballekspert Bent Svele til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer