Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Håpløsheten har et navn. Brann»

Bergen gråter i dag. Trønderne jubler i gullrus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bergenserne har ingen god dag i dag etter nederlaget mot Rosenborg i går. Med 1-3-tap er gullmedaljene sendt nordover til Trønderhovedstaden og avisene i Bergen depper.

- Nå kan vi grine, står det i krigstyper over hele førstesida til Bergensavisen i dag.

«Håpløsheten har et navn. Brann», slår bt.no fast og starter dagen med en bildeserie med tittelen «D-dagen».

Bloggeren Doddo gir uttrykk for den håpløsheten bergenserne føler.

«Det slår mot meg, alle de viktige kampene mot Rosenborg opp gjennom årene. Cupfinalene i 88, 95 og 99. Hjemmekampene i 2001, 2002, 2003 og 2004. De pinlige nederlagene på Lerkendal i 94 og 96.
Og neste sesong er det 44 år.
Dette blir for tungt.
Ordet er fritt.»

Mer enn 300 personer har svart bloggeren og frustrasjonene flommer over i kommentarene.

Teoretisk mulighet

Rosenborg leder nå serien med seks poeng på Brann. Men med to kamper igjen kan Brann ta igjen trønderne på poeng dersom Brann vinner sine to gjenstående kamper og Rosemborg taper sine. Men det store hinderet er RBKs suverene målforskjell på hele 20 plussmål. Brann har bare sju plussmål, og må dermed hente inn 13 mål.

JUBELGUTTER: To kamper igjen, men Rosenborg-spillerne slapp jubelen løs etter seieren i Bergen i går. Gullet er så godt som i lomma på trønderne. Foto: Scanpix
JUBELGUTTER: To kamper igjen, men Rosenborg-spillerne slapp jubelen løs etter seieren i Bergen i går. Gullet er så godt som i lomma på trønderne. Foto: Scanpix Vis mer

Bergensavisen har likevel et lite håp brennende inne i sjelen og prøvd å regne ut hva som skal til for at Brann likevel skal vinne gullet.

«Trønderne må altså tape de to neste kampene og Brann må hente inn 13 mål og score ett ekstra, altså 14 ganger. På to kamper. Og Rosenborg må prestere og tape hjemme mot bortesvake Viking og i Fredrikstad borte mot FFK. Brann må samtidig vinne over Ham-Kam med kalassifre og slå nedrykkstruede Viking på eget gress i siste serierunde», skriver ba.no.Det er ikke helt riktig at Brann må score 14 mål. For hvis Rosenborg går på to tap vil målforskjellen deres nødvendigvis bli mindre enn 20 plussmål. Taper Rosenborg stort, trenger ikke Brann vinne med slike kalassifre.

Men tar RBK ett poeng neste helg forsvinner også den teoretiske muligheten til Brann-gull.

Fest i Trondheim

Trønderne er derimot i ekstase etter at seriegullet så godt som er sikret. Og de fryder seg ekstra mye over at de slo nettopp Brann i Bergen.

«Øyvind Storflor scoret ett, la opp til ett og ødela en fest som har vart i en hel uke.
- Det er ingenting som å gjøre dette her i Bergen. Nå har vi dratt gullet i land», sier Storflor til
adressa.no.

Avisa har også laget video av frustrerte Brann-spillere i artikkelen «Se Brannspillerne deppe».

Trener Knut Thørum gleder seg til neste helgs kamp mot Viking og til å feire gullet foran RBKs egne supportere på Lerkendal.

image: «Håpløsheten har et navn. Brann»

- Vi blir mestere nå. Men jeg er glad at vi, med ett poeng mot Viking, får medaljene først til helgen. På Lerkendal, sier Tørum til adressa.no.

ADRESSA.NO I DAG: - Ingenting som å vinne i Bergen
DAGENS BA: Grining over hele førstesida i Bergen.
BT.NO I DAG: Frustrert Brann-blogger og deppa lesere.