Håpløst for «djuice»

«illbruck» fra Tyskland vant sin fjerde etappeseier i Verden rundt-seilasen torsdag. Knut Frostad og «djuice» kom til mål håpløst bak.

3400 nautiske mil målte den sjuende etappen fra Annapolis i USA til La Rochelle i Frankrike. Den norske båten lå blant de siste i feltet hele veien og var nok en gang sjanseløs. Det var bare kvinnebåten «Amer Sports too» som var svakere enn nordmennene, men kvinnebåten måtte bryte etappen.

«illbruck» øket ledelsen sin i sammendraget, men «djuice» ligger nest sist, 26 poeng bak den tyske båten. Også svenske «SEB» dro litt fra Knut Frostad og co. på etappen til Frankrike. For første gang siden i fjor høst er båtene tilbake i Europa igjen, der starten på seilasen gikk i Southampton.

Nå skal båtene innom Göteborg før det er endelig målgang i Kiel, og det eneste «djuice» kan håpe på nå er å kjempe om tredje sisteplassen mot den svenske båten, men det kan bli tøft nok det også, i hvert fall bedømt ut fra det som er skjedd tidligere i denne verdensomspennende seilasen.

(NTB)