Håpløst Zlatan-skudd ble lykketreff

Inter vant prestisjekampen mot Juventus.

(Dagbladet.no): Inter - Juventus 1-0

José Mourinho mot Claudio Ranieri. Zlatan Ibrahimovic mot gamle lagkamerater. Klubben som ble fratatt to ligagull mot klubben som overtok det ene av dem.

Det handlet om mer enn bare tre poeng da Inter og Juventus i kveld braket sammen på Giuseppe Meazza.

Men det måtte en merkverdig scoring fra Sulley Muntari til for å avgjøre «Derby d\'Italia».

Zlatan var en av banens beste spillere, men lå likevel an til å bli en slags syndebukk etter å ha misbrukt to gigantsjanser for Inter. 13 minutter før slutt fikk han den tredje, men bommet grundig. Feiltreffet ble likevel en perfekt pasning til Sulley Muntari - som med nød og neppe styrte ballen i det åpne buret.

Juventus var likevel nær å redde det ene poenget bare minutter etter Inters ledermål. Et herlig raid fra Mauro Camoranesi resulterte i en corner for gjestene fra Torino.

Alessandro Del Piero så trolig den påfølgende headingen i nettet, men Julio Cesar hentet fram en kjemperedning.

1-0 var likevel et rettferdig resultat, for det var Inter som skapte de fleste og største sjansene. Zlatan er nevnt, men også Adriano var overraskende nok tilbake i startvarmen.

SLØSTE MED SJANSENE: Zlatan Ibrahimovic sliter med å score mot gamle lagkamerater, men var like fullt en av kampens store spillere i prestisjekampen mot Juventus lørdag kveld. Et feiltreff fra svensken ble likevel gull verdt for Inter, for bomskuddet ble en perfekt pasning til Sulley Muntari, som scoret kampens eneste mål. Foto: SCANPIX
SLØSTE MED SJANSENE: Zlatan Ibrahimovic sliter med å score mot gamle lagkamerater, men var like fullt en av kampens store spillere i prestisjekampen mot Juventus lørdag kveld. Et feiltreff fra svensken ble likevel gull verdt for Inter, for bomskuddet ble en perfekt pasning til Sulley Muntari, som scoret kampens eneste mål. Foto: SCANPIX Vis mer

Brasilianeren svarte med helhjertet jobbing fram til han ble byttet ut med Julio Cruz snaue 10 minutter før slutt, og ble belønnet med varm applaus fra hjemmefansen da han ruslet mot benken.

Seieren gjør at Inter nå topper tabellen med 30 poeng, fire poeng foran Milan og seks poeng foran Juventus. Milan har imidlertid én kamp mindre spilt.

- Jeg har et intelligent lag, og de gjorde alt de trengte å gjøre for å vinne. De var opptatt av å vinne, så de gjorde det. De gjorde slik jeg ønsket fra start til slutt. Laget mitt var fantastisk i kveld, mener José Mourinho.

Håpløst Zlatan-skudd ble lykketreff