- Håpløst

Landslagssjef Nils Johan Semb registrerer maktesløst at landslagstrioen Henning Berg, Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo kan spille seriekamp i England 2. påskedag - bare to dager før Norges viktige privatlandskamp mot Belgia på Ullevaal 26. april.

Kampen Manchester United- Chelsea 24. april var opprinnelig satt opp som kveldskamp, men er flyttet fram til klokka 13 norsk tid.

På den måten vil klubbenes landslagsspillere rekke fram til sine respektive landslag innen klokka 20 samme kveld - som akkurat vil være innenfor 48-timersgrensa som er satt fra UEFA.

- Dette er en håpløs situasjon for alle landslag som rammes. Hensikten med 48-timersregelen er at det ikke skal spilles kamp to dager før en landskamp, mener Nils Johan Semb.

Bare kamp

- Henning, Ole Gunnar og Tore André vil ikke være aktuelle til mandagstreningen, og tirsdagen vil for dem gå med til restitusjon. Det vil si at de bare vil være tilgjengelige til selve landskampen, og i en slik situasjon får man ikke drevet lagutvikling, påpeker Semb - som naturligvis håper at United- Chelsea ikke blir en knalltøff batalje som sliter ekstra på spillerne.

- UEFA må rydde opp

Belgia-landskampen er Norges tredje siste treningskamp før EM-åpningen mot Spania 13. juni. Det gjør den oppståtte situasjonen ekstra ille for landslagssjefen.

- Det blir ekstra surt når internasjonale landskampdatoer som denne blir forstyrret slik at vi ikke engang får forberedt oss på et minimumsnivå. Dette må UEFA rydde opp i, for det er noe galt med terminlista når slike situasjoner oppstår, sier Semb til Dagbladet.