«Happy Harrys» villeste overganger:- Kona hans prøvde å kjøre over meg

Deadline Day-kongens fire sprøeste historier.

HAPPY HARRY: Det mangler ikke på gode historier rundt Harry Redknapp. Nå deler han velvillig av dem i sin nye bok. Foto: REUTERS/Phil Noble
HAPPY HARRY: Det mangler ikke på gode historier rundt Harry Redknapp. Nå deler han velvillig av dem i sin nye bok. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Pengegaloppen i fotballen blir stadig sprøere, og når overgangsvinduene åpner i juni og januar skifter spillere beite over en lav sko. Den slags blir det gode historier av.

Den udiskutable kongen av denne arenaen heter Harry Redknapp.

66-åringen, som har både Bournemouth, West Ham, Portsmouth, Tottenham og Queens Park Rangers på trener-CV'en gir i disse dager ut bok, og her forteller han om sine villeste historier.

Manglende innsikt En av hans personlige favoritter, omtalt av Daily Mail, handler om spissen Carl Richards, men kanskje vel så mye om en kompis av angrepsspilleren.

Richards kom til Redknapps Bournemouth fra Enfield i 1986 for den beskjedne summen £10 000. Mens Redknapp sto utenfor anlegget og ventet på at Richards skulle si farvel til sin gamle manager, kom en kompis av ham bort. Den ukjente karen spurte hvorfor Redknapp hadde bestemt seg for å signere Richards, og mente selv at han var mye bedre. Redknapp gjorde det klart at han hadde gjort sitt valg, men lovte å holde et øye med unggutten.

Richards skulle vise seg å være et bomkjøp av dimensjoner, men etter fire kamper henvendte angrepsspilleren seg til Redknapp og sa at han hadde en kompis som kunne tenke seg et prøvespill. Redknapp spurte om han var like god som Richards, men spissen mente at det var han ikke. Dermed ble det ingen avtale.

GLADE GUTTER: Harry Redknapp, her sammen med Steinar Nilsen. Redknapp skal ha ønsket seg Nilsen til West Ham, men overgangen ble det aldri noe av. Foto: NTB / Scanpix
GLADE GUTTER: Harry Redknapp, her sammen med Steinar Nilsen. Redknapp skal ha ønsket seg Nilsen til West Ham, men overgangen ble det aldri noe av. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

Den påfølgende uka fikk Redknapp vite at unggutten det var snakk om hadde fått en kontrakt med Crystal Palace, laget de tilfeldigvis skulle møte den helga. Etter hva han hadde hørt var ikke det mye å bekymre seg for, men tre mål senere innså Redknapp at Richards var en like dårlig speider som han var spiller.

Kompisens navn var Ian Wright, og før han hadde lagt opp hadde han notert seg for ikke mindre enn 239 ligascoringer.

Lever farlig En annen historie fra Bournemouth omhandler forvarsspilleren Shaun Teale. Etter en runde kontraktsforhandlinger, gikk det til slutt så hett for seg at Redknapps karriere nesten tok slutt på klubbens parkeringsplass.

Teales kone hadde hisset seg såpass opp over £100 at hun nesten tok livet av manageren.

- Jeg ba henne ryke og reise, og det neste som skjedde var at hun kastet seg i bilen og rygget så fort ut at hun holdt på å ta meg med i prosessen. Hun prøvde å kjøre over meg, sier han.

Hundetrussel En av spillerne Harry faktisk klarte å sikre seg var senegalesiske Amdy Faye, og etter at den da 26 år gamle midtbanespilleren hadde vært på prøvespill i Portsmouth var Redknapp klar på at dette var en spiller han måtte ha.

Men midt under en grillfest fikk Redknapp høre at Faye hadde planer om å reise hjem. Dermed hoppet han i bilen sammen med kona og vendte nesa mot flyplassen for å prøve å stoppe senegaleseren. Tross dårlige odds fant Redknapp Faye, og overbeviste ham å bli med hjem til ham for en prat.

ENDELIG: Redknapp sammen med Ian Wright etter at sistnevnte signerte for West Ham hele 13 år etter at Redknapp hadde muligheten til å signere storscoreren for første gang. Foto: Paul Hackett / Reuters
ENDELIG: Redknapp sammen med Ian Wright etter at sistnevnte signerte for West Ham hele 13 år etter at Redknapp hadde muligheten til å signere storscoreren for første gang. Foto: Paul Hackett / Reuters Vis mer

Da de ankom huset begyntene hundene til manageren å bjeffe. Faye gjorde det helt klart at hunder ikke var noe han syntes noe særlig om. Redknapp så sitt snitt til å hindre midtbanespilleren i å stikke av midt på natta og sa ifra om at «de kom til å bite b***ene» av ham om han prøve å stikke av.

Dagen etter ble Faye Portsmouth-spiller for £1,5 millioner.

«Maradona 10, Pele 10, Futre 10» Redknapp rangerer selv Paulo Futre blant de beste fotballspillerne han noen gang har sett, og i 1996 signerte portugiseren for West Ham. Planen var at han skulle debutere mot Arsenal, men 45 minutter før kampstart dukket det opp et problem. Futre var ikke fornøyd med draktnummeret sitt.

I utgangspunktet hadde han fått nummer 16, men den tidligere AC Milan-spilleren gjorde det klinkende klart at han hørte hjemme i nummer 10. «Futre 10, ikke 16. Eusebio 10, Maradona 10, Pele 10, Futre 10, ikke hel***es 16», skal han ha sagt.

Redknapp forsøkte desperat å få portugiseren til å trekke på seg drakta, og satte hardt mot hardt. Om han ikke ville spille med nummer 16 kunne han bare gå sin vei. Futre valgte å gjøre akkurat det, og ble ikke sett igjen før han troppet opp på klubbens kontorer dagen etter med et kobbel advokater.

Klubbledelsen prøvde å si at de hadde solgt så mange draker med «Futre 16», at han ikke kunne bytte, men det ville ikke divaen høre noe av. «Hvor mange? Jeg betaler £100 000», og da skjønte Redknapp at dette var en kamp han ikke kunne vinne.

UKONVENSJONELLE MIDLER: Amdy Faye, her til venstre, fikk kjenne Redknapps forhandlingsteknikker på kroppen. Han truet senegaleseren med hundene sine, og dagen etter signerte han for Portsmouth. Foto: Mike Finn-Kelcey / Reuters
UKONVENSJONELLE MIDLER: Amdy Faye, her til venstre, fikk kjenne Redknapps forhandlingsteknikker på kroppen. Han truet senegaleseren med hundene sine, og dagen etter signerte han for Portsmouth. Foto: Mike Finn-Kelcey / Reuters Vis mer

Til slutt fikk han nummeret sitt mye billigere. John Moncur, som hadde 10'eren, gikk med på å bytte nummer, og kunne for sin velvilje nyte to uker i Futres villa på Algarve-kysten.

Det hører med til historien at Futre fikk mindre imponerende ni kamper for «The Hammers» - én mindre enn hans høyt elskede draktnummer.

TYPETE: Redknapp har trent mange klubber i sin tid. Her fra oppholdet i Portsmouth hvor han hadde Tony Adams som assistenttrener. Foto: AFP PHOTO/Ian Kington
TYPETE: Redknapp har trent mange klubber i sin tid. Her fra oppholdet i Portsmouth hvor han hadde Tony Adams som assistenttrener. Foto: AFP PHOTO/Ian Kington Vis mer