Happy Sigurd inn på VM-laget

Pettersen klar etter fjerdeplass.

Sigurd Pettersen flyr igjen. Med fjerdeplassen i Willingen hoppet han seg inn på VM-laget.

- Jeg kan nok love ham VM-billett nå, bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen over NTB.

Landslagssjef Mika Kojonkoski vil ikke love den tidligere hoppukevinneren plass på VM-laget riktig enda, men formen til Pettersen er så god at han blir nærmest umulig å unngå på laget til Sapporo.

Derfor deltar ikke Rollag og Veggli-gutten i lagkonkurransen søndag. Hoppledelsen har fått de svarene de trenger. Pettersen drar hjem for å trene, mens Anders Bardal og Tom Hilde trenger mer konkurransetrening.

- Jeg er bare happy jeg. Tre gode skihopp, og ingenting er bedre enn det, sier Sigurd Pettersen til NTB.

- Sigurd har hevet seg, mens Anders og Tom trenger å få svar i konkurranser. Vi har aldri tvilt på Sigurd. Det var bare et spørsmål om tid før han slo tilbake. Det har vært en lang og hard prosess, men nok en gang er jeg imponert over Mika og de andre trenerne, sier hoppsjef Bråthen.

Solid kandidat

Fjerdeplassen i Willingen er beviset på at Pettersen er tilbake i verdenscuptoppen. Det et par uker før VM tar til. Timingen kunne ikke vært bedre.

OVER KULEN: Det har vært hardt for Sigurd Pettersen å kjempe seg inn i verdenstoppen igjen. Etter fjerdeplassen i dagens renn i Willingen, er han nå klar for VM.
OVER KULEN: Det har vært hardt for Sigurd Pettersen å kjempe seg inn i verdenstoppen igjen. Etter fjerdeplassen i dagens renn i Willingen, er han nå klar for VM. Vis mer

- Det slapp nå. Jeg har ikke hoppet godt veldig lenge, og det som blir avgjørende er hvor flink jeg er framover. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så fort. Nå har jeg mer stabilitet og selvtillit helt fra bommen, sier Pettersen.

Veien tilbake har vært lang og bratt. Landslagsledelsen er lettet etter at Pettersen igjen får resultater og strekker seg langt ned i bakken.

- Det er godt å se Sigurd prestere jevnt på et høyt nivå. Vi har sett framgang hele uken og i dag hadde han virkelig troen på seg selv. Tre gode hopp på rad, ja jeg er veldig stolt. Han har vist stor mental styrke for å komme tilbake, sier Kojonkoski.

- Og VM-billetten er klar?

- Vi tar ut laget litt senere, men det er riktig at han er en solid kandidat, sier Kojonkoski.

Mistet aldri motivasjonen

Pettersen var bare ett poeng bak treer Jernej Damjan fra Slovenia. Opp til toer Michael Uhrmann skilte 3,9 poeng. Gapet opp til verdenscupleder Anders Jacobsen var bare 10,8 poeng.

- Det viser at jeg er veldig på rett vei og at jeg har gjort en riktig jobb når det har buttet. Det har ikke vært en enkel greie å komme tilbake, men jeg er så glad i idrett og skihopping at jeg aldri har slitt med motivasjonen. Selv om jeg ikke har hoppet så langt som jeg ønsket har jeg hatt det moro, sier Pettersen.

Happy Sigurd inn på VM-laget

- Og nå går alt av seg selv?

- Hehe, nei. Jeg må fortsatt jobbe hardt for å få det til, sier Rollag og Veggli-hopperen som endelig er tilbake der han hører hjemme.

(NTB)