Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har 50-doblet verdien

Han kom til Tromsø som Bosman-spiller vinteren 1998. TIL ga ham 400000 kroner i «sign-on-fee». Nå mener klubbleder Gunnar Wilhelmsen at Tryggvi Gudmundsson har femtidoblet sin verdi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For en klubb fra Premier League vil nok prisen ligge over 20 millioner kroner, sier Wilhelmsen. Han er kjent for å få det som han vil.

TIL kan bli tvunget til å selge juvelen fra Island - av frykt for at Tryggvi skal forlate Tromsø slik han kom - som bosmanspiller.

Kontrakten går ut neste år, og Tryggvi ønsker ikke å forlenge den.

Da kan ikke Tromsø takke nei til 20 millioner kroner - når alternativet er 0 om ett år.

Selv håper Tryggvi at TIL skal få noe igjen for ham:

- Det er jo her i Tromsø jeg har utviklet meg. Men de lange og mørke vintrene er jeg lei av. Om sommeren er Tromsø verdens beste by. Vinteren er tragisk.

- Du har 600000 kroner i grunnlønn hos TIL nå. Hva om klubben dobler lønnstilbudet?

- Så skal jeg tenke på det. Men selv en dobling av lønna kan ikke oppveie for kalde vintre og kunstgras-treninger åtte måneder i året. Jeg ønsker meg til varmere land der det spilles morsom fotball - som i Belgia, Nederland, Frankrike og Tyskland.

- Velg tre klubber i prioritert rekkefølge?

- PSV Eindhoven, Anderlecht, Club Brügge. Jeg spiller gjerne for Trond Sollied, sier mannen med 16 landskamper for Island.

Men skulle favorittklubben Arsenal komme med bud, sier han heller ikke nei.

Tryggvi tror ikke at han forlater Tromsø med seriegull:

- Vi er for langt bak Rosenborg. Dessuten har vi hatt flaks i flere jevne kamper. Før eller seinere kommer det en smell.