- Har absolutt ingen unnskyldninger

Landslagsgutta legger seg flate.

(Dagbladet.no): Åge Hareide mente laget hans var så godt forberedt som det kunne være. Likevel ble Norge slått av et b-preget bosnisk landslag på Ullevaal - det som en gang var en norsk festning.

At de bosniske supporterne saboterte kampen med sin pøbeloppførsel var ingen unnskyldning. Det skjønte de norske gutta selv også.

- Det er absolutt ingen unnskyldning. Det som skjedde på tribunen var fullstendig unødvendig og bare for å sabotere, men vi kan ikke bruke det som unnskyldning, sier Thomas Myhre.

Han går likevel ikke med på at Norge tapte for et b-lag - selv om åtte Bosnia-spillere boikottet kampen. Ifølge bosniske journalister Dagbladet.no snakket med ville fem av dem vanligvis vært sikre kort i startoppstillingen.

Og noen undervurdering var det heller ikke snakk om, hevder Myhre.

- Jeg vil ikke kalle det et b-lag. De har mange unge spillere tilgjengelige, og mange av dem debuterte i dag. De imponerte, men jeg vil ikke snakke om undervurdering. Kampen kom inn i feil bane da jeg slapp inn det første målet, og da ble vi jagende.

- Du ser de er dyktige ballspillere. De var bedre enn vi trodde, men når det er sagt spilte vi langt under pari. Spillmessig kan vi ikke være bekjent av det vi gjorde, sier han.

Irritert Riise

- Har absolutt ingen unnskyldninger

Om frisparkmålet han slapp inn i første omgang har han følgende å si:

- Jeg skal være den første til å innrømme at den ikke skulle gått i mål. Ikke fra den vinkelen, sier han.

John Arne Riise avviser at de norske gutta ikke taklet alt oppstyret i starten av kampen, da bengalske lys røykla Ullevaal og kampen ble utsatt tre kvarter.

Liverpool-proffen var lite snakkesalig da han som vanlig var blant de første ut av garderoben - og gjorde det klart at pressen var blant de siste han ønsket å snakke med.

- Vi var forberedt på at det kunne bli bråk. Jeg brydde meg ikke i det hele tatt. Problemet var at vi ikke var gode nok foran mål, sier Riise.

- Surt kort

Morten Gamst Pedersen nekter å gi opp håpet om at Norge kan kvalifisere seg til EM. Men han erkjenner at 1-2-tapet for Bosnia var langt under pari.

- Vi kan ikke bortforklare noe. Vi kan bare skylde på oss selv, sier han til Dagbladet.no.

- Har absolutt ingen unnskyldninger

I sluttminuttene pådro han seg også et gult kort, og må dermed stå over onsdagens kamp mot storfavoritten i gruppa - Tyrkia.

- Det var surt. Jeg hadde lyst til å spille alt. Nå vil jeg bidra for å skape en positiv glød foran kampen der nede.

- Var kortet unødvendig?

- Det er alltid unødvendig. Når jeg er i halvannen duell gjennom hele kampen og får gult, er det ekstra surt, mener han.

- Nå må vi vel slå Tyrkia for å ha sjanse?

- Vi bør det i hvert fall.

Kristofer Hæstad svarer også avkreftende på om EM-toget nå har forlatt perrongen. Norge er nå på fjerdeplass i kvalikgruppa, seks poeng bak tyrkerne.

- Nei, jeg tror ikke det. Men vi har selvsagt svekket sjansene. Sånn som situasjonen er nå, bør vi har tre poeng mot Tyrkia til onsdag.

- Må slå Tyrkia

For de fleste av oss utenforstående virker det opplagt at Norge er pukka nødt til å vinne i Frankfurt på onsdag, selv om Norge har åtte kamper igjen å spille.

Thomas Myhre vil ikke være like bombastisk.

- Jeg vil ikke si at vi MÅ ta tre poeng mot Tyrkia. Vi kan ikke legge oss ned og dø om vi skulle tape der nede, sier han til Dagbladet.no.

John Arne Riise er litt klarere:

- Nå må vi reise oss og få opp hodene. Vi vinne mot Tyrkia, slår han fast.