BITRE RIVALER: Albert Contador og Lance Armstrong syklet for samme lag, men er langt fra perlevenner. Foto: Patrick Hertzog / AFP.
BITRE RIVALER: Albert Contador og Lance Armstrong syklet for samme lag, men er langt fra perlevenner. Foto: Patrick Hertzog / AFP.Vis mer

- Har aldri beundret ham, og det vil jeg heller aldri gjøre

Contador ut mot Armstrong.

Dagen etter avslutningen av Tour de France, tok vinner Alberto Contador (26) bladet fra munnen og langet ut mot Lance Armstrong (37).

- Mitt forhold til Lance er ikke-eksisterende. Selv om han er en stor mester, har jeg aldri beundret ham - og det vil jeg heller aldri gjøre, sa spanjolen på en pressekonferanse i Madrid.

Contador vant årets utgave av rittet sammenlagt, hans annen Tour-triumf i karrieren, mens sjudobbelt mester Armstrong endte på tredjeplass.

Underveis i rittet opptrådte de to som bitre rivaler selv om de sykler for samme lag, Astana.

Armstrong kritiserte også Contador underveis for hans taktiske disposisjoner.

- Det var en spesiell situasjon. Spent. De to rytterne med mest tyngde i hele laget hadde intet enkelt forhold. Og det satte de øvrige teammedlemmene i en ukomfortabel situasjon, mente Contador.

Tour-mesteren beskrev situasjonen der den franske arrangøren spilte feil nasjonalsang (den danske) på podiet i Paris som «en enorm tabbe».

(NTB)