Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har aldri beundret ham, og det vil jeg heller aldri gjøre

Contador ut mot Armstrong.

BITRE RIVALER: Albert Contador og Lance Armstrong syklet for samme lag, men er langt fra perlevenner. Foto: Patrick Hertzog / AFP.
BITRE RIVALER: Albert Contador og Lance Armstrong syklet for samme lag, men er langt fra perlevenner. Foto: Patrick Hertzog / AFP. Vis mer

Dagen etter avslutningen av Tour de France, tok vinner Alberto Contador (26) bladet fra munnen og langet ut mot Lance Armstrong (37).

- Mitt forhold til Lance er ikke-eksisterende. Selv om han er en stor mester, har jeg aldri beundret ham - og det vil jeg heller aldri gjøre, sa spanjolen på en pressekonferanse i Madrid.

Contador vant årets utgave av rittet sammenlagt, hans annen Tour-triumf i karrieren, mens sjudobbelt mester Armstrong endte på tredjeplass.

Underveis i rittet opptrådte de to som bitre rivaler selv om de sykler for samme lag, Astana.

Armstrong kritiserte også Contador underveis for hans taktiske disposisjoner.

- Det var en spesiell situasjon. Spent. De to rytterne med mest tyngde i hele laget hadde intet enkelt forhold. Og det satte de øvrige teammedlemmene i en ukomfortabel situasjon, mente Contador.

Tour-mesteren beskrev situasjonen der den franske arrangøren spilte feil nasjonalsang (den danske) på podiet i Paris som «en enorm tabbe».

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media