Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har aldri fått så mye skryt av journalister på én gang

Feilfri Edvartsen dømte da Dagbladet var VG knusende overlegne på fotballbanen.

OVERLEGNE: I år som i fjor trakk Dagbladet det lengste strået i prestisjeduellen mot VG på fotballbanen.Foto: Tor-Erling Thømt Ruud/VG (med tillatelse)
OVERLEGNE: I år som i fjor trakk Dagbladet det lengste strået i prestisjeduellen mot VG på fotballbanen.Foto: Tor-Erling Thømt Ruud/VG (med tillatelse) Vis mer

||| (Dagbladet.no): Dagbladet - VG 6-3.

Ikke nevneverdig kloke av skade, valgte VGTV å kringkaste årets forventede ydmykelse i medie-Norge direkte til et tv-publikum med over gjennomsnittlig interesse for breddefotball av mildt sagt varierende kvalitet.

Fjorårets 1-4 tap mot Dagbladet, var et vanntett prov på at vandrepokalen sto på lånt tid i Akersgata 55 etter en VG-seier gjennomsyret av tilfeldighetenes spill i 2007.

Styrkeforholdet lagene i mellom ble ytterligere understreket etter en maktdemonstrasjon av en annen omgang på Friggfeltet i Oslo fredag kveld, som besørget en høyst overbevisende 6-3 seier i favør Dagbladet.

Nå etterlyser spillende Dagbladet-manager Roy Wahlstrøm en mer voksen utfordring fra erkerivalen, som ble fullstendig overløpt og overspilt etter hvilen.

- Jeg er ekstremt fornøyd med måten vi framstår på . Vi kontrollerte store deler av kampen og slapp motstanderen lite til. Det var riktignok en jevn første omgang, men vi forsto tidlig at det kom til å gå vår vei i annen. VG var gode, men Dagbladet var rett og slett mye bedre. Vi har funnet en god plass til vandrepokalen, og der har vi tenkt til at den skal bli stående i overskuelig framtid. Jeg håper VG kan komme sterkere tilbake neste år og by oss på en større utfordring, sier Wahlstrøm.

- Lettdømt
I uforståelig frykt for å bli utsatt for ufordelaktig dømming, hadde VG kontaktet toppdommer Svein Erik Edvartsen for å lose kampen trygt i havn. Han hadde håndplukket forsvarsadvokat John Christian Elden og tidligere generalsekretær i ishockeyforbundet Terje Jørgensen som assistenter på linjene.

Edvartsen måtte finne seg i dels utilbørlig Twitter-press fra begge hold i forkant av oppgjøret.

- Jeg fikk blant annet tilsendt en link med streng beskjed om at dette oppslaget ikke skulle gjenta seg, forteller Edvartsen til Dagbladet.

Hamar-dommeren kunne imidlertid ikke forhindre at så skulle skje, ettersom VG hadde store problemer med å henge med i svingene mot et løpssterkt Dagbladet-mannskap, som også var fullstendig overlegne i målprotokollen. Dermed ble det en komfortabel kveld på jobben.

- Det var et bra resultat sett med dommerøyne. I og med at det endte 6-3 havnet ikke dommeren i fokus. Det ble en lettdømt kamp der man ikke trengte Mensa-medlemskap for å se at Dagbladet-spillerne hadde langt bedre kondisjon, sier Edvartsen til Dagbladet.

Edvartsen har ofte havnet i overskriftene for sine avgjørelser i årets Tippeliga, men i dag hadde journalistene lagt skarpe penner igjen i redaksjonslokalene ved arbeidsslutt, og var fulle av lovord.

- Jeg har aldri fått så mye skryt av journalister fra Dagbladet og VG på en gang før, sier Edvartsen spøkefullt.

Med unntak av en hasardiøs takling fra Rampelys-journalist Halstein Røyseland på Sport.no-elegant Eirik Winsnes, var det liten grunn for Edvartsen til å gripe inn.

- Dette er ikke noen sport for barn, sier en lite ydmyk Røyseland til Dagbladet.

Lite hat i hatkampen
To gule kort - hvorav ett til Røyseland - forteller uansett om lite hat i den bebudede hatkampen.

- Vi var blitt lovet fair play på forhånd, og jeg så lite til hatet i hatkampen, sier assistentdommer John Christian Elden til Dagbladet.

FEILFRI: Svein Erik Edvartsen leverte en feilfri forestilling som myndig kampleder mellom Dagbladet og VG, og høstet sjeldent mye skryt fra dem som har vært blant hans fremste kritikere. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
FEILFRI: Svein Erik Edvartsen leverte en feilfri forestilling som myndig kampleder mellom Dagbladet og VG, og høstet sjeldent mye skryt fra dem som har vært blant hans fremste kritikere. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Elden som først og fremst er kjent som en skarpskodd forsvarsadvokat, var forøvrig godt fornøyd med egen innsats på sidelinja.

- Det gikk greit. Det var en klar kamp. Det var ikke noen tvil om hvilket lag som var det beste - Dagbladet, sier Elden, som ikke hadde dømt på en god stund.

- Jeg dømte avgangskampen i 9. klasse, så jeg vil si at jeg har lang og bred erfaring som dommer. Jeg synes dessuten at jeg gjorde fremskritt: Denne gangen så jeg faktisk en offside, fastslår en tilfreds Elden.

- Lykketreff drepte kampen

Det begynte så bra for VG, som tok ledelsen drøyt kvarteret ut i kampen ved Niklas Lynau, men Eirik Winsnes fikk storfavorittene tilbake på sporet med en rask utligning.

Deretter besørget Stian Haraldsen for DB-ledelse med et hodestøt etter corner.

VG holdt imidlertid følge før hvilen, og Lillian Holden ble kveldens eneste kvinnelige målscorer med en presis heading før pause.

Etter hvilen var det imidlertid enveiskjøring, noe som først ga seg utslag i kampens store høydepunkt: Et susende langskudd opp i lengste kryss bak en forfjamset VG-keeper til 4-2.

- Lasse Lønnebotns lykketreff drepte kampen, konstaterer VGs Eirik Borud.

Da hadde banens gigant, Sigve Kvamme, allerede vartet opp med én scoring, som ble etterfulgt av nok en fulltreffer etter Lønnebotns perle. Deretter satte Thomas Sæther DB-punktum med sitt 6-2 mål.

Francis Lundh sørget for at VG fikk et tredje trøstemål kort tid før slutt.

TRIUMFATOR: Dagbladets samfunnsredaktør Martine Aurdal kunne stolt løfte vandrepokalen vel vitende om at den blir værende i Dagbladets redaksjonslokaler det kommende året.Foto: Privat
TRIUMFATOR: Dagbladets samfunnsredaktør Martine Aurdal kunne stolt løfte vandrepokalen vel vitende om at den blir værende i Dagbladets redaksjonslokaler det kommende året.Foto: Privat Vis mer

Kvamme splitter opinionen
Manager Wahlstrøm overøser unge Kvamme med superlativer, og trekker ham fram som hovedårsaken til at Dagbladet kan entre banketten på Colletts Café på St. Hanshaugen som seierherrer.

- Jeg gir Sigve tilbake kunstnernavnet «Kunstneren» som jeg tok fra ham etter fjorårets elendige innsats, sier Wahlstrøm.

Også dommer Edvartsen er imponert over larvikguttens innsats.

- Med all respekt å melde, var innsatsen større enn ferdighetene utpå der, men Kvamme var banens desidert beste, skryter Edvartsen.

Hovedpersonen selv later til å sette pris på de rosende ordene fra manageren og dommeren.

- Jeg lover å aldri skrive et vondt ord om Edvartsen igjen, sier Kvamme, som likevel skjemmet seg ut med en høyst provokativ feiring av 5-2 målet - en utsøkt chip.

VGs keeper Jamel Rake lot seg trekke opp av målscorerens utagerende jubelscener, og etter småknuffing måtte de to kamphanene skilles av en myndig Edvartsen. Jon André Sæther er lite imponert over spissmakker Kvammes oppførsel.

- Noe nærmere Inzaghi kommer du ikke hva feiring og egoisme angår. Det er noe av det verre jeg har sett. Han er en spissmakker som kun tenker på seg sjøl, tordner en oppgitt Sæther, som selv måtte gå målløs av banen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media