- Har aldri hatt det bedre

John Carew matchvinner i serieåpingen.

(Dagbladet.no): John Carews suksess i franske Lyon bare fortsetter. Etter overgangen fra tyrkisk fotball tidligere i sommer har ikke nordmannen gjort stort annet enn å score mål for sin nye arbeidsgiver.

Det begynte med mål i oppvisningskamper på en sommerturne i Asia. Deretter scoret 26-åringen fra Lørenskog tre mål i supercupfinalen i Frankrike mellom ligamester Lyon og cupmester Auxerre.

Sesongpremiere

Men det var i kveld det virkelig gjaldt. Første kamp i seriepremieren for ligamesterene Lyon var mot Le Mans på bortebane.

Carew lot seg ikke be to ganger da han fikk sjansen på stillingen 1-1. Carew fikk et innlegg fra høyre, men før han gikk opp og nikket ballen hardt i mål fra fem meter, fintet han ut motstanderen sin ved å bruke skulderen aktivt.

- Det var et fantastisk innlegg på volley fra Sidney Govou og jeg kom foran forsvarsspilleren. Vi er veldig godt fornøyde med å vinne en tøff bortekamp, sier en svært glad John Carew til Dagbladet.no.

Kampen endte 2-1 i Lyons favør og Carew ble matchvinner i seriedebuten.

- Som Valencia

SCORET IGJEN: John Carew har åpnet forrykende for Lyon, og i dag ble han matchvinner i serieåpninga mot Le Mans. AP
SCORET IGJEN: John Carew har åpnet forrykende for Lyon, og i dag ble han matchvinner i serieåpninga mot Le Mans. AP Vis mer

I sluttminuttene hadde vi full kontroll og bare trillet ball og koste oss. Godt å få en sånn start, sier nordmannen, som har funnet seg godt til rette i sitt nye hjemland.

- Jeg trives veldig godt her i Frankrike. Faktisk har jeg aldri hatt det bedre den første måneden på noe annet sted jeg har spilt, så det lover bra.

Lyon har vært seriemestere fire år på råd og jakter nå på sin femte strake tittel.

- Vi er ranket som det niende beste laget i Europa i seedingen til Champions League, og dette laget minner meg veldig om det Valencia-laget jeg spilte på for fem år siden. Det var ingen store stjerner, men kollektivet gjorde at vi spilte oss fram til finalen. Dette Lyon-laget er veldig bra, sier John Carew, som håper klubben ikke selger sin kanskje største sterne, Michael Essien, til Chelsea.

- Jeg vet ikke hvordan det ligger an med den overgangen, men jeg håper han blir i klubben, sier Lørenskog-gutten.