Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har aldri mistet troen på meg sjøl

Helstad slo tilbake med hattrick.

(Dagbladet.no): Brann - Fredrikstad 4-2 (1-1).

Fredrikstad hadde utliknet Branns ledelse to ganger, og hadde også en alle tiders mulighet til å sikre alle poengene. Men i stedet for en sjelden borteseier viste Thorstein Helstad at han er tilbake for fullt.

Den etterhvert så mye omtalte måltørken tok for alvor slutt da hedmarkingen ble forskjellen på lagene med tre nettkjenninger.

- Media har fokusert veldig på det der. Men jeg og jeg og Mons har hatt fin tone, jeg har aldri mistet troen på meg sjøl, sier Helstad til TV 2. 

Og som han sier det sjøl:

- Det er viktigere å score i serien enn i treningskamper. Det er ikke helt det samme å spille en treningskamp på La Manga, sier han med et skjevt smil.

Fredrikstad yppet seg

Scoringene ble viktig på en dag der Fredrikstad ga Brann mer hodebry enn bergenserne likte og utliknet to ganger.

image: - Har aldri mistet troen på meg sjøl

- De har noen veldig store sjanser, jeg synes de dominerer en del av spillet. Vi må heve oss flere hakk, men det har vi kapasitet til å gjøre, mener Helstad.

Og får støtte av trener Mjelde:

- Det er lov å vinne på en dårlig dag, men det er mye å utrette på det vi viste i dag. FFK var gode og det var vanskelige forhold, sa Branntrener Mons Ivar Mjelde etter kampen, tydelig lettet over at de tre poengene var i boks.

For det kunne altså sett så veldig annerledes ut.

Stolpeskudd

Bare minutter i forkant av Helstads 3-2-scoring var Tarik Elyounoussi alene gjennom, men sendte ballen utenfor.

Og i stedet for 3-3 gikk Rambergs forsøk i stanga, og kort tid etter hadde Helstad punktert kampen med sitt tredje for kvelden.

- Det er det som er forskjellen på meg og Helstad, han setter dem fint i mål, uttaler Tarik Elyounoussi, som ikke var så altfor nedtrykt etter tapet.

BEST NÅR DET GJELDER: Thorstein Helstad har slitt med å finne målet i treningskampene, men nå er Tippeligaen i gang. Fjorårets toppscorer åpnet like godt sesongen med tre mål mot FFK. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
BEST NÅR DET GJELDER: Thorstein Helstad har slitt med å finne målet i treningskampene, men nå er Tippeligaen i gang. Fjorårets toppscorer åpnet like godt sesongen med tre mål mot FFK. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer

- Vi gjør en veldig god match, og spiller tid tider god fotball. Dette var en begynnelse, og vi skal revansjere oss mot Molde neste gang, avsluttet stortalentet.

Trener Anders Grönhagen var heller ikke mannen til å henge med hodet.

- Guttene skal være stolte over innsatsen. Vi hadde fortjent ett poeng. Kampen viser at FFK er mer slagkraftig og har større guts enn i fjor.

Helstad åpnet ballet

På en tung gressmatte i Bergen var det aldri finspillet som kom i fokus, og lite ble skapt i innledninga. Men etter 18 minutter viste Helstad hva som bor i han.

På elegant vis dro fjorårets toppscorer i Tippeligaen av to mann, før han avsluttet sikkert i Lasse Staws høyre hjørne.

Men gleden skulle bli kortvarig for bergenserne.

26 minutter var spilt da Kasey Wehrman brente til fra distanse. Skuddet suste i tverrligger, men i boksen var Tarik Elyounoussi våken, snappet opp returen, og satte utlikninga i nettmaskene.

- Forbannet på alle

Hjemmelagets nyvalgte kaptein Eirik Bakke hadde ikke klart å sette sitt preg på kampen, og var allerede bandasjert rundt hodet da han ble vinket av banen med ei rift i beinet. Tydelig forbannet ruslet den tidligere Englandsproffen rett i garderoben.

- Jeg var forbannet på alle, jeg hadde lyst til å fortsette, uttalte Bakke, som likevel gikk med på at byttet var helt greit.

- I ettertid var det vel lurt ja. Jeg følte det gikk greit, men har forståelse for det i ettertid.

Beroligende nytt for Brannfansen er at skadene ikke skal være langvarige.

Han fikk seg en trøkk, og fikk ikke spille mer i kveld. Men jeg tror dette er skader som leges fort, og det er ikke snakk om å stå over neste kamp eller noe slikt alvortlig, uttaler klubblege Ola Jøsendal til ba.no.

Det viste seg etterhvert å være bortelaget som så ut til å ville mest i den andre omgangen, men virket slagne da inbbytter Azar Karadas etter inn 2-1 etter en drøy time.

Men nok en gang klarte rødbuksene å bringe balanse i regnskapet, men Helstad ville det altså annerledes.

Med fem minutter igjen på stadionuret headet han laget tilbake i føringa, og like før ordinær tid var ute var han iskald alene med keeper. Og dermed begynner han sesongen der han avsluttet den forrige: på toppen av toppscorerlista.

SINT: Brann-kaptein Eirik Bakke var overhodet ikke fornøyd med å bli tatt av banen etter 70 minutter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media