- Har aldri opplevd verre forhold

Solberg kjørte ut i ekstremvær i Portugal.

TAPTE TERRENG: Petter Solberg er hektet av i tetkampen av Rally Portugal etter at han kjørte ut på en av dagens fartsprøver.Foto: EPA/MARIO CRUZ/NTB scanpix
TAPTE TERRENG: Petter Solberg er hektet av i tetkampen av Rally Portugal etter at han kjørte ut på en av dagens fartsprøver.Foto: EPA/MARIO CRUZ/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

¨Petter Solberg kjørte ut under krevende forhold på Rally Portugals annen dag. Dermed kunne Mikko Hirvonen overta ledelsen før de tre siste fartsprøvene ble avlyst fredag.

Solberg kjørte ut på fredagens annen fartsprøve. Også kollega Jari-Matti Latvala kjørte av veien fredag, og Ford-duoen som ledet etter første dag måtte se Hirvonen ta teten.

- Skuffelse er ikke i nærheten av hva vi føler nå. Det er faktisk vanskelig å tro det som er skjedd. Å gå fra første- og annenplass i går til dette - det er utrolig, sa Ford-sjef Gerard Quinn til WRC.com.

Avlyste prøver Fredagen var preget av tåke, regn og gjørme. Det gjorde fartsprøvene farlige og svært krevende. Etter tre fartsprøver ble dagen rundet av på grunn av sikkerhetsårsaker, meldte arrangøren.

- Jeg er sikker på at dette er de vanskeligste forholdene jeg har kjørt under. Noen steder kan man ikke se 10 meter foran seg. Jeg liker det ikke, sa ledende Hirvonen.

36 sekunder bak finnen følger russiske Jevgenij Novikov etter at sju av 19 fartsprøver er fullført. Ytterligere fem sekunder bak ligger norske Mats Østberg og kriger om en topplassering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer