- Har aldri opplevd verre forhold

Solberg kjørte ut i ekstremvær i Portugal.

TAPTE TERRENG: Petter Solberg er hektet av i tetkampen av Rally Portugal etter at han kjørte ut på en av dagens fartsprøver.Foto: EPA/MARIO CRUZ/NTB scanpix
TAPTE TERRENG: Petter Solberg er hektet av i tetkampen av Rally Portugal etter at han kjørte ut på en av dagens fartsprøver.Foto: EPA/MARIO CRUZ/NTB scanpixVis mer

¨Petter Solberg kjørte ut under krevende forhold på Rally Portugals annen dag. Dermed kunne Mikko Hirvonen overta ledelsen før de tre siste fartsprøvene ble avlyst fredag.

Solberg kjørte ut på fredagens annen fartsprøve. Også kollega Jari-Matti Latvala kjørte av veien fredag, og Ford-duoen som ledet etter første dag måtte se Hirvonen ta teten.

- Skuffelse er ikke i nærheten av hva vi føler nå. Det er faktisk vanskelig å tro det som er skjedd. Å gå fra første- og annenplass i går til dette - det er utrolig, sa Ford-sjef Gerard Quinn til WRC.com.

Avlyste prøver Fredagen var preget av tåke, regn og gjørme. Det gjorde fartsprøvene farlige og svært krevende. Etter tre fartsprøver ble dagen rundet av på grunn av sikkerhetsårsaker, meldte arrangøren.

- Jeg er sikker på at dette er de vanskeligste forholdene jeg har kjørt under. Noen steder kan man ikke se 10 meter foran seg. Jeg liker det ikke, sa ledende Hirvonen.

36 sekunder bak finnen følger russiske Jevgenij Novikov etter at sju av 19 fartsprøver er fullført. Ytterligere fem sekunder bak ligger norske Mats Østberg og kriger om en topplassering.

Solberg langt bak Petter Solberg er plassert på 12.-plass etter utforkjøringen og har hele 7.35 minutter å ta igjen på Hirvonen. Latvala følger to plasser bak med 11.24 minutter opp til landsmannen.

Dermed ser det dårlig ut for de to Ford-førerne før Rally Portugals to siste dager. Men bilene deres skal ikke ha pådratt seg store ødeleggelser, og Quinn håper å ha Solberg og Latvala tilbake bak rattet lørdag.

- Jeg håper veldig sterkt på at de er tilbake i morgen, og etter hva jeg ser, er det ingen grunn til at det ikke skal skje. I slike situasjoner handler det om å komme tilbake umiddelbart. Det er fortsatt en lang vei å kjøre, sa Ford-sjefen.

Solber har aldri opplevd verre kjøreforhold.

- De var utrolig dårlige. Jeg har aldri kjørt bil i slik slaps, tåke og regn. Nå handler det om å komme i mål og sikre noen poeng, sa Solberg.

(NTB)