Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har aldri sett Gro være svak en hel kamp

Kapteinen tok grep etter pause. Da hevet også Katrine og forsvaret seg.

METZ (Dagbladet.no): Norge - Kroatia 35-29. Kroatene hadde ingen poeng i mellomrunden før dagens kamp. Likevel skapte de trøbbel for Norge.

De norske jentene sleit overraskende mye bakover på banen, og klarte først mot slutten å stikke fra i målprotokollen.

- Vi må være til stede, 100 prosent, fra start. Ellers går det som i dag, sier Gro Hammerseng.

Jentene innrømmer at gårsdagens kamp mot Russland satt litt igjen i kroppen - eller kanskje mest i hodet.

- Jeg måtte jobbe litt med hodet i dag. Vi er ikke der vi skal være fra start, så det kan nok henge gårsdagens kamp hang litt igjen i hodet, sier Katrine Lunde Haraldsen til Dagbladet.no.

- Jeg merker at vi får en liten utladning etter en sånn kamp, spesielt da vi skulle i gang i dag, sier Hammerseng.

To år uten tellende tap

Men likevel ble seieren komfortabel - og Norge har fortsatt ikke tapt en tellende kamp på over to år, siden VM i Russland.

GOD KAMP: Katja Nyberg var sentral og god da Norge omsider kjørte fra Kroatia i andre omgang. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
GOD KAMP: Katja Nyberg var sentral og god da Norge omsider kjørte fra Kroatia i andre omgang. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

- Jeg følte vi hadde kontroll, selv om de hang bra med. Dette var en slitekamp, sier Katrine.

Katja Nyberg leverte en sterk kamp - spesielt i den framskutte rollen da Marit Breivik la om til 5-1-forsvar. Nyberg snappet mange kroatiske pasninger og sendte lagvenninnene avgårde på kontringer eller stakk selv.

- Det har løsna litt. Jeg har en bedre følelse nå enn de tre første kampene, sier Katja til TV 2.

- Katja har vært veldig god i de siste kampene. Hun har ekstremt høyte krav til seg selv, og da blir også presset fra omgivelsene stort, sier Gro.

For mange baklengs

Kanskje det var det ørlille håpet om avansement som gjorde at kroatene virket mer tent enn de norske jentene. Norge tok riktignok en tidlig tremålsledelse, men så startet problemene.

Det norske forsvaret lot dem gå opp og skyte fra ni meter og de slapp også til på sidene. Katrine Lunde Haraldsen fikk ikke tak på skytterne og hun må ha fått øresus av alle ballene som føyk forbi henne en periode.

Det vanligvis så gode forsvaret fikk flere ganger kjeft av Katrine, som åpenbart krevde mer innsats.

- Har aldri sett Gro være svak en hel kamp

- Det er bare bra hvis hun blir litt hissig. Men jeg opplevde det ikke som kjeft, mer som korrigeringer, sier Hammerseng til Dagbladet.no.

Framover på banen bommet vi på våre to første straffekast i VM, etter å ha nettet på de 17 første. Jentene scoret likevel nok til å gå til pause med en ettmålsledelse, 15-14. Den burde derimot vært større, for det skal være klasseforskjell på disse to lagene.

Kroatene holdt følge

Kari Aalvik Grimsbø kom inn i starten av 2. omgang, for å stenge buret. Det klarte hun ikke. Hun slapp inn seks strake og ble erstattet av Katrine Lunde Haraldsen etter fem minutter.

Da hadde Marit Breivik igjen det som i utgangspunktet er førstesjueren på banen, men det hjalpt ikke så fryktelig mye i starten. Gro Hammerseng startet heldigvis å score etter fire bom på rad. Etter pause scoret hun på seks av seks.

- Det er sjelden Gro er svak i en hel kamp. Det tror jeg aldri jeg har sett før, sier Marit Breivik.


Kroatene holdt følge helt til Katrine spilte seg opp mellom stengene og vi fikk de kontringene som ofte utgjør den store forskjellen mellom Norge og de andre lagene.

Da sa jentene takk for følget og det endte til slutt med en veldig komfortabel seier. Ni minutter før slutt ledet Norge bare med to mål - og så scoret jentene fem på rappen og avgjorde kampen.

Norge vil vinne gruppa dersom ikke Frankrike vinner både mot Russland i kveld og mot Norge på tirsdag. Gruppevinneren møter fireren i den andre gruppa i kvartfinalen.

• Her er alle resultatene og tabeller

LØSNET: Marit Malm Frafjord og de andre norske jentene kunne til slutt styre inn til komfortabel seksmålsseier. Men Kroatia holdt følge godt ut i andre omgang.
SPILTE SEG OPP: Gro Hammerseng kom treigt i gang, men tok tak mot Kroatia utover i kampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media