- Har aldri sett Sir Alex så følelsesladd

Journalistene tatt på senga av Rooney-meldingen.

|||
(Dagbladet): Journalister som var tilstede da Alex Ferguson i dag bekreftet at Wayne Rooney ønsker seg bort fra klubben, sier de ikke har sett den rutinerte skotten så preget før.

- Ekstremt følelsesladde saker fra Sir Alex. Har aldri sett ham slik før. Noen sier slagen, jeg sier såret, skriver Uniteds egen nettside-skribent Ben Hibbs på Twitter.

- Jeg har ikke sett Sir Alex i så sørgelig humør før, sier Sky Sports-journalist Ian Dovaston på Sky News.

Dagens pressekonferanse med Sir Alex Ferguson var av det høyst etterlengtede slaget.

United-manageren har boikottet pressen den siste tida. Samtidig har ryktene og spekulasjonene rundt Wayne Rooneys situasjon i klubben økt i styrke.

Fleipet om ankelen I dag måtte Ferguson stille på Uefas offisielle pressemøte dagen før Champions League-møtet med Bursaspor. Presseoffiseren opplyste umiddelbart om at manageren ikke ville svare på spørsmål om Rooney-situasjonen, men komme med en kunngjøring på slutten av pressekonferansen.

Det eneste spørsmålet som ble sneket inn underveis, var da noen spurte om Rooney ville spille kampen i morgen.

Alex Ferguson svarte med et lite smil:

- Nei. Ankel.

Og ble møtt med latter fra salen.

Nettopp de forskjellige versjonene til Ferguson og Rooney om spillerens ankelskade er det som har gjort at omverdenen virkelig har fått øynene opp for at noe ikke var helt i orden dem imellom.

Men så var det slutt på smilene, og det var en tydelig preget Ferguson som fortalte at han hadde fått beskjed av Rooney allerede i sesongoppkjøringen om at han ønsket seg vekk.

- Det var fryktelig skuffende at han ønsket å dra. Vi kunne bare ikke forstå det, sier Ferguson.

Ferguson ble målløs Ferguson legger vekt på at han og klubben har hjulpet Rooney med det meste siden han kom til klubben som 18-åring.

- Vi har ikke gjort annet enn å hjelpe ham siden han kom hit. Vi har hjulpet ham også med privatlivet og andre saker. Vi gjør dette med alle spillerne våre. Vi tar vare på dem. Det skaper en lojalitet, som er en av styrkene ved laget vårt.

Ferguson fortalte MUTV i dag at han 14. august ble informert av direktør David Gill om at agenten til Rooney hadde gitt beskjed om at Rooney ikke ville underskrive noen ny kontrakt. Rooney har kontrakt ut neste sesong, til sommeren 2012.

- Jeg var målløs, jeg kunne ikke forstå det i det hele tatt fordi bare måneder i forveien hadde han sagt at han var i den største klubben i verden, og at han ønsket å bli livet ut. Vi vet ganske enkelt ikke hva som har fått gutten til å endre mening. David (Gill) var sjokkert, jeg var sjokkert, sier Ferguson til klubbens egen TV-kanal.

• Hele intervjuet med MUTV er transkribert på manutd.com.

- Ikke noe tøv fra deg! Ferguson ba Rooney om et møte, der han ga følgende beskjed.

- Bare husk en ting. Respekter denne klubben! Jeg vil ikke ha noe tøv fra deg, respekter klubben din!

Nå er ikke Ferguson sikker på at Rooney tok budskapet.

- Jeg er ikke sikker på om han har gjort det. Vi leser alt dette om at han skal ha kommet på kant med meg. Det vi ser nå i media er skuffende, sier Ferguson.