Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sportsprofilen

- Har aldri skjønt hvorfor jeg ble vraket til VM i 1998

23. juni er det 20 år siden Norge slo Brasil 2–1 og tok fotball-VM med storm. Lars Bohinen ser med tristhet tilbake på det som skjedde før mesterskapet.

LIVET PÅ TOPP: Lars Bohinen topper OBOS-ligaen med Aalesund. I mange år var treneren en av Norges beste fotballspillere. Foto: Carina Johansen
LIVET PÅ TOPP: Lars Bohinen topper OBOS-ligaen med Aalesund. I mange år var treneren en av Norges beste fotballspillere. Foto: Carina Johansen Vis mer

STAVANGER (Dagbladet): Sola skinner i Stavanger. Og sola skinner på Aalesund-trener Lars Bohinen (48). Denne uka befestet laget posisjonen i toppen av OBOS-ligaen ved å slå Viking 2–0 på SR-Bank Arena.

Bohinens gutter ble beskyldt for å opptre grisete. Selv mener han det var en taktisk perfekt kamp. Med 23 poeng på ni kamper – og serieledelse – er han på vei til å innfri omgivelsenes forventninger om opprykk til Eliteserien.

I slike perioder er det godt å være fotballmann. Og 9. juni er det duket for nok en fotballbegivenhet. Da spiller 1998-utgaven av Norge den såkalte omkampen mot 1998-utgaven av Brasil. Dette for å markere at det er 20 år siden «Mirakelet i Marseille». Det var da Norge slo Brasil 2–1 og tok seg videre til åttedelsfinalen i fotball-VM. Nå skal aktørene fra den gang møtes igjen. Bohinen gleder seg vel?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?