Har aldri slått Nederland

Mens alle spillerne må bryte en barriere i Rotterdam, har Drillo gjort det før.

GAMST-TAP: Morten Gamst Pedersen har prøvd å slå Nederland, både på A- og U-landslag. Uten å lykkes. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
GAMST-TAP: Morten Gamst Pedersen har prøvd å slå Nederland, både på A- og U-landslag. Uten å lykkes. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ROTTERDAM (Dagbladet): Ikke en eneste av de norske gutta som skal spille mot nederlenderne i morgen, har vært med å vinne mot dem. Det er ikke så tilfeldig. Totalt har Norge spilt 40 landskamper i ulike klasser mot Nederland, og bare vunnet 10 av dem.

Det viser avstanden fra en av fotballens sterkeste sportslige tradisjoner til en middels nasjon som oss, men ikke hvorfor forskjellen er så stor.

Akkurat det kan det være verdt å finne ut. Så stabilt gode har Nederland vært i denne sporten helt siden de formet sin egen måte å tenke spillet på for mer enn førti år siden.

STIKKORDENE for det norsk fotball mangler i forhold til nederlenderne har helst vært systematisk ferdighetstrening og tidligere spesialisering. De henger gjerne sammen. Dess før ungene får leke lenge med ballen, dess lettere kommer de opp på et høyt individuelt teknisk nivå.

Dessuten bekrefter ny idrettsforskning teorien om at utvikling er tett knyttet til spesifisitet. Du må altså trene akkurat på den detaljen du ønsker å forbedre for å få framgang i sport.

Det gjør at den nederlandske fotballskolen med sitt klare rammeverk i en ballkontrollerende totalfotball lenge har hatt en fordel i utviklingen av pasningsferdigheter. Deres basisøvelser for å kontrollere ballen har gitt årgang etter årgang et solid teknisk fundament.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer