Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har aldri svømt så fort og bra så tidlig

Landslagstreneren mektig imponert etter maktdemonstrasjon fra Dale Oen i Monaco.

I STORFORM: Alexander Dale Oen viser prov på tidlig storform etter å ha satt banerekord på 100 meter bryst under Mare Nostrum-stevnet i Monaco.Foto: SCANPIX/EPA/LASZLO BELICZAY
I STORFORM: Alexander Dale Oen viser prov på tidlig storform etter å ha satt banerekord på 100 meter bryst under Mare Nostrum-stevnet i Monaco.Foto: SCANPIX/EPA/LASZLO BELICZAY Vis mer

Alexander Dale Oen har hatt en knallåpning på langbanesesongen, og søndag satte han ny Mare Nostrum-rekord i Monaco.

Han svømte inn til 1.00,24 i finalen på 100 meter bryst i det lille fyrstedømmet, og det holdt til soleklar seier. Japaneren Rio Tateishi tok annenplassen, men han var nesten ett sekund bak. Tyske Henrik Seldwehr, som holder verdensrekorden på 50 meter bryst, tok tredjeplassen med 1.01,84. Det forteller at Dale Oen var i en klasse for seg.

Alexander Hetland perset i semifinalen på 50 meter bryst med 27,77 sekunder. Han slo av litt i finalen, der han endte på annenplass med 28,04. Tyske Seldwehr vant med 27,66.

Det betyr at Hetland var 14 hundredeler fra A-kravet til VM.

Ingvild Snildal var også med til Monaco, men hun ble kvalm og valgte å stå over søndagens konkurranse.

- Vi er en gjeng fornøyde svømmere og ledere her i Monaco nå. Særlig er det grunn til å være fornøyd med Dale Oen som har hatt en knallåpningen på langbanesesongen. Aldri har han svømt så fort og bra så tidlig, sa landslagstrener Peter Løvberg til NTB søndag.

Dale Oen skal nå være med i en stor internasjonale konkurranse i Paris, før han svømmer NM i Drammen, og allerede 14. juli er det avreise for ham og de andre norske VM-svømmerne til mesterskapet i kinesiske Shanghai.

(NTB)