- Har aldri vært bedre forberedt

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): I dag starter sesongen for Gunn Rita Dahle. Hun drar til Frankrike med bagasjen full av selvtillit og vissheten om at hun har hatt sitt livs beste oppkjøring.

- Jeg har aldri vært bedre forberedt, verken når det gjelder trening eller erfaring. Det siste har mye å si. Jeg har fått noen lærerike erfaringer som gir ekstra ballast, sier Dahle. Lærdommen fra i fjor er enkel: For mange ritt gjør Gunn Rita utslitt. Lufta var ute av ballongen før VM. Det skal ikke skje i OL-året 2000.

- I fjor startet jeg 70 ritt og hadde 210 reisedøgn. Fikk aldri tid til å trene og koble av mellom slagene. I år får jeg mer ro og tid til å trene, og mer tid til å være hjemme og lade opp batteriene, sier proffsyklisten.

- Tøffe uker

Så langt har det meste av året blitt tilbrakt i 2000- 3000 meters høyde - i kjelleren hjemme. Den kombinerte kjellerstua og høydehuset i Stavanger er den største forskjellen på oppkjøringen foran denne sesongen og de forrige.

- Høydetrening fungerer veldig bra for meg. Det har vært noen tøffe uker, men gøyalt likevel. Du gruer deg ikke så mye til å gå i høydehuset når det er en koselig kjellerstue. Ellers har jeg fått bedre oppfølging enn før, kuttet ut vektene og vært mer på sykkelen.

I går tok hun sin siste test før sesongstart. Også den viste framgang.

- Jeg er på vei oppover. De sier jeg er i rute.

Større gullsjanser

Strategien blir annerledes i år. Færre landeveisritt, mer terreng. Men målet er gull i begge disipliner under OL i Sydney.

- I fjor var det mange ritt som svirret rundt i hodet på meg. I år er det bare to store ting å tenke på. Med færre ting å konsentrere seg om, øker gullsjansene.

Det første løpet går i Sør-Frankrike til helga. Da får vi første indikasjon på hva Gunn Rita er god for i 2000-sesongen.

- Det blir spennende. Jeg er alltid litt usikker de første rittene. Det blir gøy å komme i gang og se hvor godt treningsopplegget i vinter egentlig har fungert.