Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har aldri vært bedre

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Sammen med trener Dag Kaas kjørte ei strålende fornøyd Bente Skari i går den siste knallharde treningsøkta i OL-løypene før ilden tennes. Kaas har aldri sett Bente sterkere enn nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møtte Bente og treneren i gnistrende solskinn rett etter treninga. Så satte Bente kursen mot Sun Valley i Idaho. Der skal hele den norske langrennsgruppa gjøre den siste finpussen siste uka før OL. Bente skal trene steintøft. Og er klar.

- Hva med nederlaget du fikk med tredjeplass på 10 kilometer klassisk i NM for halvannen uke siden?

- Det er glemt. Flere ting gikk galt. Det var en av dagene jeg ikke var helt opplagt. Samtidig hadde jeg dårlige ski på vanskelig føre. I tillegg måtte jeg gå først og brøyte løype. Det var ikke mer dramatisk enn det, sier Bente.

Skjerpet av smellen

Dag Kaas har fulgt Bente tett i OL-løypene hele den siste uka. I går dro han hjem til Norge for ei ukes tid før han kommer tilbake til OL-åpninga. Kaas mener at Bente rett ut hadde godt av en på trynet.

- Det virker skjerpende når sånt skjer. Selv de beste kan bli litt sløve innimellom når de vinner alt.

Denne uka har Kaas sett OL-favoritten fullstendig fokusert.

- Det har vært ei kjempeuke. Nå er Bente bedre forberedt foran et mesterskap enn hun noengang har vært. Det er fristende å si at hun aldri har vært bedre som skiløper. Hun var veldig godt forberedt i fjor også, men har trent ett år til, er enda bedre teknisk og enda sterkere.

Kaas går så langt som til å si at Bente nå på flere felt er komplett som skiløper.

- Ja, Bente er nå så komplett hun som kan bli på noen områder. Fysisk har hun nådd sitt maksnivå. I klassisk skiteknikk likeså.

Mindre press

- Siste to åra har jeg ikke vært dårligere enn nummer to i v-cuprenn, men jeg har hele tida sagt at alle små tinga må klaffe, sier Bente, som i tillegg til den skjerpende effekten ser flere fordeler ved NM-missen.

- Forventningene blir kanskje ikke skrudd ned, men kanskje blir presset litt mindre, sier hun.

Nå er Bente glad for å komme seg bort fra OL-løypene fram til mandag. Til sammen har hun oppholdt seg 65 dager i OL-området. Nesten 20 treningsdager i selve løypene.

- Det er ennå 14 dager til jeg skal gå skirenn her. Det kan være greit å komme seg bort en liten periode. Det blir tungt å gå i konkurranseløypene over så lang tid.

- Men du er i rute?

- Ja, det er jo perfekte forhold her, svarer hun, sjelden harmonisk og sprudlende.

Råkjør

I Sun Valley er ikke forholdene bra. I går var det ifølge Bente 22 minusgrader. I Soldier Hollow silte svetten i sola. Også for de som ikke trente.

Men Bente er innstilt på ei tøff treningsuke nå.

- Bente skal kjøre hardere nå den siste uka enn hun har gjort før noe mesterskap tidligere. Hun har ingen konkurranser. Derfor må hun kjøre seg opp gjennom trening. Hun hadde samme planer før Lahti-VM i fjor, men da ble det altfor kaldt, sier Kaas.

RÅKJØR: Bente Skari er klar for råkjør den kommende uka. - På grunn av høyden blir det knallhardt. Det er liksom ikke bare å løpe opp en bakke. Får du melkesyre her, da sliter du. Men Kaas garanterer at hun tåler det.
Hele Norges coronakart