- Har aldri vært så glad!

Thomas Alsgaard tok gull, Anders Aukland sølv og Frode Estil bronse i tremila i VM! - Jeg har aldri vært så glad over en målstrek, sier Alsgaard. Alsgaard er historisk med gull i åtte mesterskap på rad!Alt om Ski-VM

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet.no): Thomas Alsgaard og resten av det norske herrelandslaget har hatt en tung sesong. I dag er alt glemt. Thomas staket inn til gullmedalje på 30 kilometer klassisk fellesstart foran lagkameratene Anders Aukland og Frode Estil.

- Dette er helt sinnssykt! Jeg har aldri vært så glad i det jeg har gått over målstreken før, sier Thomas Alsgaard til NRK.

Midtveis i den siste av fire 7,5 kilometers runder, stakk estlenderen Andrus Veerpalu fra feltet, og det så en liten stund ut til at han hadde avgjort løpet.

- Da tenkte jeg at løpet var kjørt. Men så fikk han ikke større luke, og vi begynte å ta innpå. Da bestemte jeg meg for å ta ham igjen så fort som mulig, og heller ta sjansen på å sprekke, sier Thomas Alsgaard.

I løpet av bakkene ned til stadion var Alsgaard, Estil og Aukland sammen med Veerpalu. Og da stakingen begynte var det Thomas Alsgaard som førte an, og fikk med seg landsmennene forbi estlenderen.

- Jeg hadde utrolig gode ski i dag. Jeg hadde veldig godt feste og så jævlig mye bedre glid enn de fleste andre, sier en strålende glad Thomas Alsgaard.

Alsgaard innrømmer at situasjonen gjorde det ekstra deilig å ta gull på VMs åpningsdistanse.

- Etter sjukdom, skader og dopingbeskyldningene var det ekstra stort å vinne i dag. Jeg har aldri følt at jeg har vunnet så fortjent som jeg føler jeg gjorde i dag, sier han.

- Har aldri vært så glad!

Thomas Alsgaard takket spesielt til herretrener Carl-Henning Gran som har gitt ham tillit gjennom en trøblete sesong.

Og Gran på sin side takket Thomas for rosen, og var like glad som medaljetrioen.

- Dette er en stor, stor dag. Min største i skiløypa, sier han til Dagbladet.no.

- Dette viser at Thomas fikk brukt alt det han har inne.

Gran ante mulighetene til et godt resultat midtveis i løpet.

- På den andre runden hadde jeg et håp om at dette ville bli en morsom dag. Gutta ble transportert og brukte ikke så mye krefter.

- Jeg var bare litt spent på om ryggen til Thomas skulle holde helt til mål. Det gjorde den, ler Carl-Henning Gran, som overfor NRK innrømmer at han også felte noen tårer da gutta staket seg inn til trippel norsk triumf.

NORSK DAG: Allerede i starten var de rødkledde, norske gutta med i teten. Fra venstre Odd-Bjørn Hjelmeset, Anders Aukland , Thomas Alsgaard og Frode Estil. Svenske Mathias Fredriksson i midten.
GULL! Thomas Alsgaard klarte det utrolige.
<B>JUBLER OVER MÅL: - Jeg har aldri vært så glad, og jeg har aldri hatt så gode ski, sa Thomas Alsgaard etter seieren på tremila.