Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har aldri vært så langt nede etter en landskamp

Likevel måtte Carew trøste Riise.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Tyrkia 1-2.

Bildet av John Arne Riise som ligger rett ut på Ullevaal-matta, sier egentlig alt om hvordan de norske gutta følte seg etter å ha servert EM-plassen på et sølvfat til Tyrkia.

- Jeg kjempet med å holde tårene tilbake. Jeg var skuffa over alt, over laginnsatsen, sier Riise til Dagbladet.no om tankene som strømmet gjennom hodet der han lå.

John Carew forsøkte forgjeves å trekke lagkameraten på beina. Men det var ikke mye kraft igjen i kroppen til den store spissen, heller.

- Jeg har aldri vært så langt nede etter en landskamp før, sier Carew.

- Fantastisk start

Skuffelsen ble enda større av den utrolige åpningen da Erik Hagen brassesparket Norge i ledelsen etter 12 minutter.

- Det var en fantastisk start, og det så ut som det skulle bli en fantastisk kveld, sier Carew.

TRØSTET: John Carew måtte trøste John Arne Riise etter det bitre tapet for Tyrkia. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO
TRØSTET: John Carew måtte trøste John Arne Riise etter det bitre tapet for Tyrkia. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO Vis mer

- Alt så bra ut. Så fikk vi et idiotisk mål mot oss som vi ikke burde ha fått, sier Riise.

Begge de to Englands-proffene hadde sjansen til å score for Norge. John Arne Riise var kanskje aller nærmest da han nesten skrudde inn en corner etter 22 minutters spill. Keeper Volkan Demirel ble lurt, men Mehmet Aurelio headet unna på streken.

- Jeg forsøkte å skyte på mål. Jeg hadde bestemt meg for å gå på mål på innoverskrudde cornere. Jeg skjønner ikke hvordan han klarte å redde den, sier Riise.

Sint Carew

Åtte minutter inn i andre omgang kjempet John Carew seg forbi siste tyrkiske forsvarer på et langt framspill fra Hangeland. Men denne gangen var Demirel god, og blokkerte Carew nesten ute ved 16-meteren.

- Det var et flott gjennomspill, og riktig bevegelse hele veien. Men ballen spratt, og jeg måtte vente til den spratt opp igjen. Jeg var veldig skuffa, det var en stor sjanse, sier Carew.

Gutta er enige om at de må få lov til å være skuffa i dag, men fra i morgen handler det om å gjøre det man kan for å slå Tyrkia. Så må man bare håpe at Bosnia kan lage trøbbel for Tyrkia.

Carew var mektig forbanna og sto panne mot panne med Tyrkia-keeper Demirel på overtid.

- Jeg er glad kampen ikke varte fem minutter lenger - selv om vi kanskje skulle hatt mer tid. Det var ikke lett å holde hodet kaldt på slutten, sier Carew til Dagbladet.no.

TÅRER: John Arne Riise måtte kjempe for å holde tårene tilbake etter at EM trolig glapp.
HISSIG: John Carew fløy i fleisen på den tyrkiske keeperen, som halte ut tida mot slutten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media