«Har aldri vært treningsnarkoman»

Bjørn Dæhlie er vår største idrettshelt gjennom tidene, men nå har han lagt opp. Ingen har klart å fylle hullet etter ham. Hvem blir vår neste nasjonalhelt? Dagbladet inviterer deg til å velge din kandidat. I dag: Fotballproffen John Carew.

1. Hva er dine beste egenskaper som idrettsutøver?

- Treningsiveren. Dessuten har jeg veldig gode fysiske forutsetninger. Jeg har vært heldig fra naturens side, og kunne blitt god i mange idretter.

2. Hva er dine beste menneskelige sider?

- Jeg er veldig snill. Uansett hva folk gjør mot meg, er jeg aldri sur mer enn en dag. Da er ting glemt.

3. Hvordan tror du omgivelsene oppfatter deg?

- Sikkert forskjellig. Jeg blir ulikt framstilt i media, men jeg er meg sjøl. Venner og familie ser i hvert fall at jeg er den samme som jeg alltid har vært.

4. Hva er det ved en idrettsprestasjon som etter din mening skaper begeistring hos nordmenn?

- Nordmenn elsker idrettsfolk som presterer noe. At nordmenn vinner, særlig i vinteridretter, skaper begeistring. Der er nordmenn blitt ganske bortskjemte.

5. Har du skapt slik begeistring noen gang eller hva må du gjøre for å skape slik begeistring på nytt?

- Regner med at jeg har skapt sånn begeistring mange ganger. Både i utlandet og hjemme i Norge. Ellers hadde jeg vel ikke fått sånn oppmerksomhet som jeg har opplevd.

6. Hva legger du i ære og berømmelse, og hva betyr det for deg?

- Man oppnår ære gjennom å gjøre ting bra som idrettsmann. Jeg vil gjerne oppnå ære både gjennom fotballen og personligheten min. Det er viktig. Berømmelse er å være kjent. Det er ikke viktig.

7. Hvor viktig er det for deg å tjene penger på idretten din?

- Det er viktig. Fotball er jobben min - det er den jeg lever av. Penger må man ha for å leve. Og uten pengene kunne jeg ikke spilt på det nivået jeg gjør.

8. Hvor mye blod, svette og tårer har du ofret for å komme dit du er i dag?

- Jeg har jobbet hardt, men jeg har aldri vært en treningsnarkoman. Mye har gått på talent og fysiske ressurser. Da jeg var liten, hadde jeg med meg ballen overalt.

9. Hvem står bak din suksess?

- Meg selv. Ingen andre har spilt fotball for meg. Men også familien har vært viktig sammen med dem som har gitt meg sjansen til å spille.

10. Hvorfor eller hvorfor ikke kan du ta opp arven etter Bjørn Dæhlie?

- Jeg driver en helt annen idrett - det er vanskelig å bli like stor som han når du driver med fotball. Ole Gunnar, Tore André og jeg er kanskje mer kjente ute i verden enn Bjørn Dæhlie. Men selv om jeg ble verdens beste fotballspiller, ville det blitt vanskelig. Bjørn var en fantastisk idrettsmann.

<B>SNILL:</B> - Jeg er veldig snill. Uansett hva folk gjør mot meg, er jeg aldri sur mer enn en dag, sier John Carew.