Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har aldri veid mer før en kamp

Cecilia Brækhus spiser seg klar til møtet med Jill Emery.

KLAR MED BIFF: Cecilia Brækhus spiser seg opp før tittelkampen lørdag kveld mot Jill Emery (t.v.). Kampen holdes i byen Herning i Danmark. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
KLAR MED BIFF: Cecilia Brækhus spiser seg opp før tittelkampen lørdag kveld mot Jill Emery (t.v.). Kampen holdes i byen Herning i Danmark. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Cecilia Brækhus er klar for festfyrverkeri, og sier hun skal bokse på en måte som vil overraske Jill Emery. Lykkes hun blir det ny knockoutseier.

- Det er klart det vil være en skikkelig fjær i hatten for meg hvis jeg klarer å slå henne ut, for hun har aldri vært nede (i kanvasen) tidligere, men jeg vet også at Emery er en bokser med bra kampliste og stor erfaring, så hun blir ekkel å bokse mot, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Hun var i sentrum på Murphy?s Pub i Herning fredag kveld sammen med den tidligere tungvektskongen Evander Holyfield under innveiingen, og på vekten tok Brækhus første stikk.

Hun veide inn til 66,4 kg, mens vektnåla bare stopper på 65,3 kg for Emerys del.

- Nå skal jeg spise meg en saftig biff, og i morgen (lørdag) skal jeg spise både en solid frokost og lunsj. Det gjør at jeg kommer til å veie halvannen kilo mer når kamper starter, forteller Brækhus, som legger til at hun måtte pine seg ned omtrent to og en halv kilo før innveiingen lørdag for å være sikker på å holde seg under vektgrensen for weltervekt.

- Jeg har aldri veid mer før enn kamp enn nå, men jeg trives med det og føler meg i mitt liv form, forteller hun.

Tøff motstander Jill Emery har gått 14 kamper som profesjonell. Hun har ti seirer og fire tap, men i et par av kampene hun har tapt, er hun blitt bortdømt. En av de kampene var mot svenske Michaela Laurén.

- Jeg vil vel si at jeg står foran den tøffeste kampen i karrieren min til nå. Emery har en flott rekordliste, hun er south paw (går med høyrearmen foran) og har bra teknikk. Jo, det er ingen tvil om at jeg står foran den tøffeste kampen i karrieren min, men jeg har en hemmelig plan, og kampen kommer til å bli et fyrverkeri av en kamp helt fra start. Det er sikkert, sier Brækhus.

- Hvis det er en ting jeg skal være enig i, så er det i alle fall det. Dette kommer til å bli fartsfylt og morsomt. Det kommer til å bli en god kamp, sier Jill Emery til NTB.

Ikke problem Mange har hevdet at Cecilia Brækhus tar en stor sjanse ved å møte en bokser som er south paw uten å ha sparret med en slik type bokser før kampen.

- Jeg ser ikke på det som noe problem og føler at det bør gå greit. Det kommer av at jeg er mye raskere enn henne og har et bedre bokseblikk. Dessuten vil jeg fort se hvilken boksetype hun er.

- Det jeg må passe meg for i de første rundene er venstreslaget hennes. Dessuten må jeg passe på å bevege meg til riktig side i forhold til henne som er south paw.

- Dersom jeg knekker koden i første runde, tror jeg denne kampen kommer til å gå strykende for min del, sier Brækhus selvsikkert.

Hun har gått 38 sparringrunder mot Jessica Balogoun og ei tysk jente. I tillegg har hun sparret en del lette runder mot en av sine mannlige stallkamerater, som er nettopp south paw.

Derfor tror de aller fleste at Brækhus ikke tar noen store sjanser ved å sette alle VM-titlene sine på spill mot amerikanske Jill Emery fra New York lørdag kveld. Alt taler for at hun kommer til å reise fra Herning med VM-beltene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) også denne gangen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media