<strong>NY SEIER:</strong> Sarah Louise Rung vant i natt sin femte Paralympics-medalje i Rio. Foto: REUTERS/Sergio Moraes&nbsp;
NY SEIER: Sarah Louise Rung vant i natt sin femte Paralympics-medalje i Rio. Foto: REUTERS/Sergio Moraes  Vis mer

Ny bronsemedalje til Rung

Har alene tatt flere medaljer i Paralympics enn hele den norske OL-troppen klarte i august

Sarah Louise Rung svømte inn til en overraskende bronse på 50 meter rygg i Paralympics i Rio fredag. Det er hennes femte medalje i lekene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rung har dermed tatt flere medaljer enn hele den norske OL-troppen gjorde i lekene for funksjonsfriske forrige måned. 50 meter rygg var ikke blant distansene der hun regnet med å hevde seg i årets Paralympics. I Paralympics har den norske troppen nå til sammen sju medaljer.

Svømmeren ble nummer fire i forsøksheatet på 50 meter rygg og kvalifiserte seg til finale med tiden 49,37. I finalen kuttet hun tiden med nesten fire sekunder og svømte inn til 45,40

Torsdag tok Sarah Louise Rung sin andre gullmedalje i De paralympiske leker i Rio de Janeiro. Hun nærmest parkerte konkurrentene, vant overlegent, og hun satte i tillegg ny personlig rekord på 200 meter medley.

Lørdag er siste konkurransedag for Rung, hennes sjuende konkurranse på ti dager. Også på 100 meter fri lørdag vil Rung trolig være med å kjempe helt i toppen. Målet hennes før mesterskapet var å ta flere medaljer enn i London for fire år siden, og det målet har hun nå nådd. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer