Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har allerede tjent sine første PGA-penger

67-runden natt til i dag sendte Henrik Bjørnstad oppover resultatlista i Sony Open. I kveld skal han fighte for ytterligere avansement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HONOLULU (Dagbladet): Tredjerunden på Waialae Country Club viste nok en gang at Norges PGA-proff har de slagene som skal til. Problemet hans så langt er at alle slagene ikke kommer når han forventer det. Men heldigvis satt i hvert fall putteren som den skulle sent lørdag kveld norsk tid.

Og du kan tyne en god score ut av middels golf så lenge det stemmer på greenen.

- Denne runden hadde mer i seg enn 67, sier Henrik Bjørnstads caddy Mark Fulcher til Dagbladet.no. - Henrik sliter fortsatt med flere av jernslagene. Men et delmål er nådd og nå handler resten om å fighte for hvert eneste slag.

- En ny 67-runde i dag og jeg tipper han havner topp 30.

Uansett hvordan det ender til slutt har Henrik Bjørnstad tjent sine første penger på PGA Touren. Alle som kvalifiserer seg til helgen får en sjekk - spørsmålet er bare hvor stor summen skal bli.

Og så lenge totalsummen ved årets slutt er det som bestemmer hvem som får være med til neste år - de 125 beste på pengelista er automatisk kvalifisert for 2007 - så teller hver dollar.

Amerikaneren Briny Baird er det siste klassiske eksempelet på det.

Baird endte på 126. plass på PGA Touren i 2005. Han tjente 624191dollar - nøyaktig 2545 dollar for lite til å kvalifisere seg for årets sesong. Og tilbake på PGA-skolen i Florida i desember, der Henrik Bjørnstad kvalifiserte seg, misset han kvalifiseringsgrensen med ett eneste slag.

En ulykke kommer sjelden alene.

- Og nettopp derfor er det viktig å konsentrere seg om hver eneste slag, sier caddy Mark Fulcher. - Når du først har klart cuten er det penger i alt du gjør. Og man kan ikke gi opp, det er ikke lov til å kaste bort et slag bare fordi man er frustrert og føler at spillet ikke sitter.

- På slutten av året kan nemlig ett eneste slag i januar være det som bestemmer om du har tjent nok penger til å være med neste år.

Og Henrik Bjørnstad har denne egenskapen. Da han kjempet for å klare cuten på fredag, samtidig som han visste at de jernslagene han slo med stor sansynlighet ikke ville gå dit han ønsket, nektet han å gi opp. Han var frustrert, ja, og etter ni spilte hull og to bogeyes trengte han hjelp også.

Og fikk det.

- Etter bogeyen på hull 17 og den dårlige chipen inn til hull 18 (Henriks niende) var han langt nede, sier Mark Fulcher. - Da fortalte jeg ham at han hadde to muligheter. Enten kunne han ta med seg irritasjonen videre og med stor sansynlighet misse cuten _ eller så kunne han legge det igjen på veien til neste tee og begynne på nytt. Og det var akkurat det han gjorde _ det siste.

- Det forteller i hvert fall meg at han vet hva han driver med, sier Mark Fulcher til Dagbladet.

Men Mark Fulcher tror ikke Henrik Bjørnstad vil havne i pengeknipe og dermed få problemer med å plassere seg blant de 125 beste.

- Han er for god til det, sier den engelske caddien til Dagbladet. - Han er faktisk så god at jeg mener han kan være topp 50 i verden i løpet av et par år. Men det er mye som skal læres på veien og derfor er viktig å ta lærdom av alt.

- Bare denne uka har Henrik Bjørnstad høstet mye ny erfaring, sier Mark Fulcher til Dagbladet.

...og sørger for at heller ikke sportssjef Jan Erik Aalbu blir brent.
SLITEN: Henrik Bjørnstad var utslitt etter en givende treningsøkt på Honolulu lørdag.
OPPOVER: Henrik Bjørnstad har tjent sine første PGA-penger, og spiller nå for videre avansement på Sony Open-lista. Her gir han ansiktet litt solbeskyttelse i varmen på Honolulu.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!