RIVALER:  Andy Schleck og Alberto Contador er rivaler på sykkelsetet, men Schleck sier han trodde Contador var uskyldig. Foto: AFP PHOTO JOEL SAGET
RIVALER: Andy Schleck og Alberto Contador er rivaler på sykkelsetet, men Schleck sier han trodde Contador var uskyldig. Foto: AFP PHOTO JOEL SAGETVis mer

- Har alltid trodd han var uskyldig

Andy Schleck etter Contadors dopingdom.

(Dagbladet): I dag ble det kjent at syklisten Alberto Contador er dømt til utestengelse i to år etter hans positive dopingprøve i Tour de France 2010.

Contador vant rittet det samme året - etter kniving mot Andy Schleck.

Trist dag - Det er ingen grunn til å være glad nå. Jeg har alltid trodd han var uskyldig. Dette er bare en veldig trist dag for sykkelsporten, sier Andy Schleck i en pressemelding.

Dommen betyr at Contador og det danske laget Saxo Bank mister seieren fra Touren i 2010.

I dommen som ble publisert på nettsiden til CAS i dag (.pfd-fil), heter det at Contador utestenges i to år fra 25. januar 2011

Schleck: - Ikke en seier - Det er mildt sagt en tragedie for dem. Alt er bygd opp rundt Contador. Nå vant en annen fra Saxo Bank, Nick Nuyens, Flandern Rundt i fjor. Men det er Tour de France som gjelder, sa tidligere proffsyklist Mads Kaggestad til Dagbladet i dag.

Andy Schleck gleder seg ikke over at Contador mister seieren fra 2010.

- Jeg kjempet med Contador i det rittet og tapte. Målet mitt er å vinne Tour de France på en sportslig måte, ved å være best av alle i konkurransen, ikke i retten. Hvis jeg vinner rittet i år, vil jeg se på det som min første Tour-seier, sier Schleck.

I tillegg risikerer spanjolen en bot på rundt 19 millioner kroner.

Han har tjent store premiepenger på Tour de France-seieren i 2010, som han i dag ble fradømt, og i løpet av fjorårssesongen.

Her kan du lese hele dommen (.pdf-fil).

VANT: Alberto Contador vant Tour de France i 2010. Foto:  REUTERS/Bogdan Cristel/Files
VANT: Alberto Contador vant Tour de France i 2010. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/Files Vis mer