- Har ambisjoner etter det siste løpet

Trener og kusk Kjetil Roe tror Gikling Gutten kan tukte storfavoritten i V65-4 på Bjerke i kveld.

- Etter løpet Gikling Gutten travet på Romme i romjula må jeg ha lov til å ha ambisjoner med ham. Han ble toer og travet 1.31,6 over 2180 meter, og jeg var godt fornøyd. Nå er det uten pisk, og jeg kjenner ikke helt motstanden. Det ser vel ut som Jeppes Odin er hesten å slå, og det er også et par andre gode i feltet. Gikling Gutten er ikke av de raskeste fra start, men han er heller ikke så dårlig ut. Kommer han seg foran, kan han lede lenge. Han har vært best med ryggløp, og det er jo der han har gått mest.

- Kommer vi til tet denne gang, prøver vi å sitte der, sier Kjetil Roe om 3-åringen.

-Det er en fin 3-åring som har vist fremgang hele tiden og utviklet seg fint. Det skal være ytterligere utvikling i ham, og mer å gå på fremover. Jeg har seiersambisjoner, avslører Kjetil Roe.

- Hvilke sjanser har Troll Rappa i V65-6?

- Hun var ute på fredag uten at det var noe skubb i henne da. Med maks tur er det en premie som gjelder, og vi får smyge med. Noe annet ville være en stor overraskelse. Hun har ikke vist noe i det siste som tilsier noe annet. Hun kan hvis hun vil, men det er sjelden hun legger godviljen til, dessverre, ler treneren.

Driver på farsgården

Kjetil Roe overtok farsgården i Bø i Telemark og flyttet hjem igjen fra Sørlandet tidligere i høst. På hjemgården har han seks hester hvorav fire som trenes. Han har plass til opptil 17 hester i trening, om man regner med utebokser og utegangsstall. I utgangspunktet er stallen beregnet for 9 hester.

- Hvordan er det å drive som en liten trener, Kjetil Roe?

STERK ADVARSEL OM FAVORITTFALL. Kjetil Roe advarer for Gikling Gutten som møter onsdagens folkebanker Jeppes Odin. Her kjøres hesten av Kristian Malmin. Foto: HESTEGUIDEN.COM
STERK ADVARSEL OM FAVORITTFALL. Kjetil Roe advarer for Gikling Gutten som møter onsdagens folkebanker Jeppes Odin. Her kjøres hesten av Kristian Malmin. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Det kan være tøft nok. Travsporten er en resultatorientert sport. Uten gode resultater å vise til, kan det bli tøft. Man trenger en god reklamehest, for konkurransen er hard. Men det er ikke så lett å få til. Som liten trener er man prisgitt de hesteeierne man har. Ofte får man hester som ikke har verdens beste utgangspunkt. Viser de bra takter kan det også skje at man mister dem etter kort tid. Så helt enkelt er det ikke alltid. Her på småbruket har jeg det fint, og har god tid til hver hest. Det er stort sett våren og sommeren som er hektisk på småbruket, ellers har jeg god tid og kan ikke klage over tilværelsen, sier Kjetil Roe som kan ta seg av V65-4 i kveld.

TRIVES I DET SMÅ. Kjetil Roe finnes sjelden i rubrikkene. Men denne onsdagen kan han velte den store favoritten.