GJØR DET HAN SKAL. Dahir de Liam har det meste som skal til for å bli en stjerne. Lørdag er han favoritt i det siste V75-løpet. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
GJØR DET HAN SKAL. Dahir de Liam har det meste som skal til for å bli en stjerne. Lørdag er han favoritt i det siste V75-løpet. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Har både muskler og hjerne

V75-favoritt som gjør alt riktig.

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

-Jeg må være ærlig og si det som det er.
Dahir De Liam har en god vinnersjanse.

Trener Anders Tovengen er ikke kjent for å ta i for mye på forhånd.  Å få ham til å se en egen hest som banker er en umulighet. Derfor har han strukket seg så langt det lar seg gjøre denne gang.

-Dahir de Liam er en skikkelig fin hest. Han er klok, og han har utstråling. Han porsjonerer kreftene sine riktig underveis, sier treneren som bare har godord om den sterke og karismatiske hingsten som skal ut i det avsluttende V75-løpet på Momarken.

-Jeg håper vi får overta teten tidlig. Men det får kusken ta der og da. Uansett er Dahir de Liam en hest utenom det vanlige. Den lange distansen er i alle fall ikke negativt, sier Tovengen.

Emne til noe stort

Anders Tovengen mener han skal ha en enda bede hest neste år, når Dahir de Liam har fylt fem år.

-Får jeg gitt ham en god vinter med trening, og hesten holder seg skadefri, kan dette bli veldig bra, sier Tovengen.
Han lar seg ikke lokke ut på glattisen, men han ser heller ikke bort fra at de store langløpene på Bjerke og Solvalla i mai neste år kan bli aktuelt.
-Det er jo tidlig å strekke seg dit. Men det er heller ingen umulighet slik jeg ser det, sier Tovengen til Dagbladet.

Burde hatt stolpe

Dahir de Liam burde hatt såkalt stolpe i programmet etter at hesten kom til Tovengen. Det har vært uflaks med i bildet, siden det har blitt to nederlag. Det ene tar treneren ansvaret for, og det andre nederlaget tar kusken på seg.

-Jeg tok en sjanse på Färjestad og skfitet ut jernskoene med aluminium. Det ble for lett desverre, og han ble sliten. Lørdag tar jeg det sikre framfor det usikre og går tilbake til jern, forteller Anders Tovengen.

Dahir de Liam tapte et V65-løp på Bjerke 6. mai. Det er to måneder siden. Men kusk Gunnar Austevoll har ikke sluttet å tenke på det løpet.

-Jeg gremmer meg fortsatt for at jeg tapte det løpet.

Jeg kjørte for sakte underveis og slapp ut en konkurrentpå oppløpet. Dermed inviterte jeg til speedoppgjør på den måten jeg kjørte. Det var ikke Dahie de Liam klar for dag.
Nei huff, det var ikke bra, innrømmer Austevoll.

Men lørdag blir det tøffere kjøring.

-Jeg vil jo se det litt an. Men det er nok sannsynlig at jeg kjører tidlig framover for å være med på å bestemme tempoet, sier Austevoll som skryter veldig av hesten.

-Han er veldig fin å kjøre og gjør akkurat det han får beskjed om. I det hele tatt er dette en veldig fin hest.

Jeg har en god følelse og forstår de som spiller Dahir de Liam banker, avslutter Gunnar Austevoll.