Har ballen nest minst

Av 32 lag i Champions League er det bare Sparta Praha som har hatt ballen mindre enn RBK. Men dypt i papirene finner trener Høgmo en trøst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Ingen kan beskylde trønderne for å være overdrevent ballbesittende i spillestilen. Statistikken fra de fire første rundene (før kampene i går kveld) viser at Rosenborg ligger på 31. plass og nest siste plass av Champions League-lagene når det gjelder ballbesittelse.

-  Det forteller meg at de andre lagene er gode, sier en ærlig Per Ciljan Skjelbred til Dagbladet.

Ikke bastant

Rosenborg-trener Per-Mathias Høgmo har en annen innfallsvinkel. Og for den som tror at det å ha ballen mest mulig i spillet som heter fotball, er helt vesentlig, har ikke møtt Per-Mathias Høgmo.

-  Her er det viktig å se bak tallene, forklarer Høgmo når Dagbladet finner fram papirene som viser følgende utvalgte fakta - hentet fra UEFA sjøl.  Olympiakos -Rosenborg 61%-39% (1-3) Lyon-Real Madrid 44%-56% (3-0) Rosenborg - Real Madrid 48%-52% (0-2)

-  Det er vanskelig å være bastant hvor mye det lønner seg å ha ballen. I noen kamper kan det være gunstig med 40-60, mener Høgmo.

Ajax på topp

Trønderne har totalt hatt ballen i 95 minutter på fire kamper (42 %). Et snitt på 23 minutter i hver kamp. Bare Sparta Praha er «verre» - med et snitt på 22 minutter per kamp (40 %).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer