Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har ballen nest minst

Av 32 lag i Champions League er det bare Sparta Praha som har hatt ballen mindre enn RBK. Men dypt i papirene finner trener Høgmo en trøst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Ingen kan beskylde trønderne for å være overdrevent ballbesittende i spillestilen. Statistikken fra de fire første rundene (før kampene i går kveld) viser at Rosenborg ligger på 31. plass og nest siste plass av Champions League-lagene når det gjelder ballbesittelse.

-  Det forteller meg at de andre lagene er gode, sier en ærlig Per Ciljan Skjelbred til Dagbladet.

Ikke bastant

Rosenborg-trener Per-Mathias Høgmo har en annen innfallsvinkel. Og for den som tror at det å ha ballen mest mulig i spillet som heter fotball, er helt vesentlig, har ikke møtt Per-Mathias Høgmo.

-  Her er det viktig å se bak tallene, forklarer Høgmo når Dagbladet finner fram papirene som viser følgende utvalgte fakta - hentet fra UEFA sjøl.  Olympiakos -Rosenborg 61%-39% (1-3) Lyon-Real Madrid 44%-56% (3-0) Rosenborg - Real Madrid 48%-52% (0-2)

-  Det er vanskelig å være bastant hvor mye det lønner seg å ha ballen. I noen kamper kan det være gunstig med 40-60, mener Høgmo.

Ajax på topp

Trønderne har totalt hatt ballen i 95 minutter på fire kamper (42 %). Et snitt på 23 minutter i hver kamp. Bare Sparta Praha er «verre» - med et snitt på 22 minutter per kamp (40 %).

 STUDERER:  RBK-trener Per-Mathias Høgmo.
STUDERER: RBK-trener Per-Mathias Høgmo. Vis mer

Til sammenlikning har nummer 1 på lista - Ajax - ballen i snitt i 35 minutter per kamp (60%).

-  Vi greide å skape masse sjanser både mot 0lympiakos borte da vi hadde ballen lite. Og også i hjemmekampen mot Real skapte vi mye. Og da var det cirka 50-50, sier RBK-treneren.

-  For meg viser dette styrke. Vi er i stand til både å styre kampene og ligge bakpå å angripe. Og det skal vi bruke til å viderutvikle stilen vår, sier Per-Mathias Høgmo.  For ordens skyld: Da Real slo RBK 4-1 i Madrid hadde spanjolene ballen i 63 % av tida.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!